tillbaka

Intervju

Be2 Sverige

Intervju med:

Dr. Robert Wuttke Grundaren av 2 be

fra 23.10.2011Intresserad?

Dr Robert Wuttke kan vara stolt över sig själv. Grundaren av2 be har skapat en kontaktförmedling på nätet, vars framgångar har tagit honom ända upp till toppen. Med mer än 13 miljoner medlemmar i över 30 länder är be2 en av de stora kontaktförmedlingsportalerna. Bara på företagets huvudkontor arbetar cirka 250 anställda. Vi träffade Wuttke för en intervju.

Hur kom det sig att du skapade be2?

Robert: Jag vill besvara den frågan med en motfråga. Finns det något bättre än att föra samman människor som annars aldrig skulle ha träffats?

Det är förståeligt. Men de flesta som tycker så, startar inte en kontaktförmedling som be2 på nätet. Varför gjorde du det?

Robert: Sociologi är vetenskapen om människors samlevnad och har alltid fascinerat mig. Därför skrev jag även en av mina två doktorsavhandlingar om sociologi (anm. Wuttke har också en doktorsexamen i historia). Efter olika arbetslivserfarenheter inom media och på nätet, hade jag samlat nog med kunskap för att kunna starta be2.

Vad gör be2 så speciellt?

Robert: Vi är ett mycket seriöst företag som erbjuder medlemmarna en premiumprodukt för sina pengar. Vårt mål är i första hand att föra samman par som har en mycket stor chans att bli lyckliga även på lång sikt. Vi använder ett mycket detaljerat personlighetstest som vi själva har utvecklat. På så sätt kan vi se vem som passar för vem. Antalet "misslyckade dejter" kan på detta sätt kraftigt trappas ned. Även de kommentarer vi får från be2-medlemmar i hela världen är mycket positiv.

Du nämner begreppet "i hela världen": Var är be2 representerat?

Robert: Oj. Det är alltid svårt att svara på den frågan, för att man inte ska glömma bort ett land. Totalt är vi nu representerade i 36 länder på 6 kontinenter. De senaste länderna där vi har startat upp online är Ukraina, Belgien, Sydafrika, Portugal, Kroatien, Tjeckien, Filippinerna och Hong Kong.

Hur kan ni då se till att ni inte kommer att försumma de svenska medlemmarna?

Robert: Vi har ca 250 anställda, som med stort engagemang tar hand om alla be2:s medlemmar. Naturligtvis finns det medarbetare som endast är ansvariga för vissa länder. Detta gäller självklart även för Sverige, där vi har för avsikt att utöka vår marknadsandel genom reklam och hårt arbete för att expandera ytterligare.

Har du fortfarande några mål? be2


Intresserad?

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top