Date: 03. March 2018

Ett bra sexliv kan löna sig på jobbet

Det finns många sätt att göra ditt arbetsliv trevligare: du kan dekorera din arbetsplats med några stämningsförbättrande växter, ha fikapaus med kollegorna, eller göra arbetsmiljön mer bekväm och trivsam. Något du kanske inte har funderat på är hur din privata mellan-lakanen-verksamhet påverkar din arbetsprestation, men en studie publicerad i Journal of Management har visat att sex kan ha större inverkan på ditt jobb än du kanske tror.

Under två veckor ombads 159 gifta, heltidsanställda vuxna att fylla i tre undersökningsformulär om dagen; på morgonen, eftermiddagen och kvällen. Undersökningen ställde frågor om deras sexuella aktivitet kvällen före och deras aktuella humör och produktivitet på jobbet.

Resultaten visade att dagen efter att deltagarna rapporterat att de haft sex, var de inte bara bättre på jobbet (med i genomsnitt 5 % enligt Tonic), men de hade också en högre känsla av tillfredsställelse och engagemang. Undersökningen hittade också ett samband som stödjer ett omvänt resultat: de deltagare som var stressade eller olyckliga på jobbet hade mindre benägenhet att ha sex den dagen.

Källa: wellandgood.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Top