Date: 25. augusti 2011

SIFO-undersökning

Har du det sexigaste yrket?


Har du det sexigaste yrket i Sverige? En ny SIFO-undersökning visar vilket yrke kvinnor och män går i gång på mest.

Läkare. Vill du få till det med det motsatta könet är det helt klart en karriär som läkare du bör satsa på. Enligt en färst SIFO-undersökning gjord på uppdrag av dejtingsajten E-kontakt med 1026 intervjuer tycker både kvinnor och män att läkare är det sexigaste yrket. Läkaryrket fick 20 procent av de manliga rösterna och 26 procent av de kvinnliga.

Men om du inte lyckas komma in på det omåttligt populära läkarprogrammet, är det ingen skada skedd. Som kvinna går det minst lika bra att vara sjuksköterska. 20 procent av männen tycker att det är det sexigaste yrket. Åldern spelar in i tycke och smak. Ju äldre männen är desto mer attraheras de av sjuksköterskor, medan de yngre föredrar designers.

- Männen och kvinnorna verkar vara överens om att de sexigaste yrkena är yrken där man tar hand om andra människor. Yrken som kräver god fysik eller är välavlönade verkar mindre viktigt, säger E-kontakts kärlekscoach Karin Boo i ett pressmeddelande.

För kvinnorna är det även annat som lockar, som färdigheter i köket. På kvinnornas lista över de sexigaste yrkena kommer nämligen kock på andra plats med 16 procent av rösterna.

- Det förvånar mig att kockyrket är så populärt hos kvinnor. Man brukar ju säga att vägen till en mans hjärta går via magen och uppenbarligen gäller detsamma för kvinnor, säger Karin Boo.

De sexigaste yrkena


Männens topplista:

    1. Läkare, 20 %
    2. Sjuksköterska, 20 %
    3. Lärare, 17 %
    4. Designer, 14 %
    5. Kock, 11 %
    6. Journalist, 6 %
    7. Börs-vd, 4 %
    8. Flygvärdinna, 4 %
    9. Psykolog, 3 %


Kvinnornas topplista:

    1. Läkare, 26 %
    2. Kock, 16 %
    3. Lärare, 13 %
    4. Brandman, 11 %
    5. Designer, 10%
    6. Polis, 8 %
    7. Journalist, 6 %
    8. Psykolog, 5 %
    9. Börs-vd, 4 %

Fonte: nt.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top