Date: 04. augusti 2012

Afrodisiakum – så ökar du attraktionen

Ordet afrodisiakum kanske låter mer exotiskt än vad det egentligen är. Du behöver inte resa till Sydamerika för ett afrodisiakum, det lokala snabbköpet kan ha precis det du behöver! Läs mer om vad afrodisiaka innebär, var den kommer ifrån och vilken effekt det har på oss.

Vad är afrodisiakum?

Ordet "afrodisiakum" kommer från namnet Afrodite - den grekiska gudinnan för kärlek, fertilitet och skönhet. Afrodisiaka är en blandning av kryddor, örter och juicer som används eller återfinns i olika produkter och livsmedel i syfte att höja vällusten.

Kända afrodisiakum

En delikatess för vissa, rena skräcken för andra: ostron är ett av de mest kända afrodisiaka. Dessutom finns det en koppling mellan ostron och myten om gudinnan Afrodite, som även hon kommer från havet. Detta gör att vissa andra marina djur och frukter också klassificerats som ett afrodisiakum . Ostron innehåller höga halter av zink, som sägs öka produktionen av testosteron.

Mörk choklad

Choklad är en delikatess som sedan länge är förknippat med kärlek, romantik och lust. Choklad har i århundraden varit erkänt som en av de mest romantiska gåvorna och har ett legendariska rykte om sig att vara ett kraftfullt afrodisiakum. Varför då? Jo, choklad innehåller koffein, teobromin och tryptofan. Tack vare dessa ämnen känner man sig mer bekväm och glada. Den sista och kanske viktigaste ämnet i choklad är fenyletylamin, ett ämne som kroppen själv tillverkar i stora mängder när vi är förälskade. Detta ämne kan även påverka humöret, och kan ge känslan av både glädje och eufori!

Jordgubbar

Även jordgubbar är ett känt afrodisiakum och förknippas ofta med romantik. Jordgubbar är rika på C-vitamin, som kan ge dig en känsla av vitalitet. Att bjuda på jordgubbar och champagne, som också är ett afrodisiakum, kan vara en bra idé för en romantisk dejt.

Champagne

Champagne är den mest kända lusthöjaren av de alkoholhaltiga dryckerna. Alkohol i allmänhet är en viss lusthöjare, då du ofta får en varm känsla och känner ett ökat självförtroende. Men den enda alkoholhaltiga drycken som klassas som ett afrodisiakum är just champagne . Förmodligen eftersom det är förenat med romantiska filmer och musik. Champagne är även associerat med elegans och svärmeri, men drick inte för mycket – om du överkonsumerar detta afrodisiakum finns det en stor chans att du istället förstör stämningen.

Anti-afrodisiakum

Det finns saker som är kända för att ha en viss kärlekseffekt, men även de som är rena motsatsen! Sallad, kål och baljväxter sägs minska lusten. Så om du vill bjuda på en romantisk middag, satsa på choklad, ostron och champagne, och undvik bönor eller linser - speciellt om du vill förföra någon.

Placeboeffekt

Afrodisiakum saknar mätbara effekter, men vissa fortsätter ändå att tro på en viss "kärlekseffekt" från vissa livsmedel eller örter. Även om det inte är vetenskapligt bevisat kan den egna känslan och övertygelsen påverka en mer än vad man tror!

Bron: edarling.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top