Date: 02. september 2012

Läkare är överrepresenterade i social klubb för singlar

Förutom att man är singel med god ekonomi är ett av medlemsvillkoren för ett medlemskap i den sociala klubben och communityn mindAlike att man har en akademisk utbildning.

- Vi kan se att klubben har blivit populärast bland personer med en läkarexamen, säger Yvonne Knutsen, initiativtagare till mindAlike.

Andelen medlemmar med en läkarexamen är nio procent. Andra examina som förekommer i stor utsträckning bland klubbens medlemmar är jurist- och civilekonomexamen. En förklaring till detta är givetvis att dessa utbildningar leder till välbetalda jobb, men att mindAlike skulle bli extra populär bland läkare är svårt att hitta en förklaring till. Enligt SCB-statistik skiljer sig visserligen läkare i något högre grad jämfört med övriga högutbildade grupper.

- Vi har fått många positiva kommentarer till att vi värderar våra medlemmars integritet högt, säger Yvonne Knutsen.

Exempelvis är communityn och de sociala aktiviteterna endast tillgängliga för andra godkända medlemmar. För att bli medlem hos mindAlike krävs ska man vara i åldersgruppen 30-65 år och antigen ha en årsinkomst som överstiger 500 tkr eller en förmögenhet om lägst 3 Mkr samt en akademisk utbildning. MindAlike står för ett nytt umgängeskoncept i Sverige med inspiration från Italien och förutom att man tillhandahåller en community på nätet arrangeras även sociala aktiviteter för medlemmarna.

Bron: mynewsdesk.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top