Date: 17. september 2012

Sveriges singlar spenderar 274 miljoner kronor på partnersök på internet
2012 bildas närmare 30 procent av alla förhållanden online

STOCKHOLM, 17 September 2012 - Enligt den årliga analysen från branschobservatören ”Dejting-Experten.se” har svenskarna sprängt ljudvallen på nätdejtingmarknaden. I jämförelse med fjolåret spenderade de år 2011 hela 20,3 miljoner kronor (ungefär 2,6 miljoner euro) mer på partnersök via nätet. Branschen blomstrar över hela Europa: Numera inleds närmare en tredjedel av alla förhållanden online.


Den svenska nätdejtingmarknaden kan notera en fantastisk tillväxt på 8 % i jämförelse med fjolåret. Omsättningen för branschen år 2011 låg på 274 miljoner SEK (26,25 miljoner euro). Den enorma ökningen beror framförallt på intensiva reklamkampanjer från de ledande företagen för partnerförmedling online. ”Exklusiva kvalitetsportaler med ett kultiverat medlemskap och god kundtjänst har framtiden för sig” sammanfattar Emma Hallberg från Dejting-Experten.se. ”Singlarna här är beredda att betala för god service.”

Nätdejting är en blomstrande marknad världen över och de europeiska singlarna ligger här i framkant. Av alla de förhållanden som bildades i EU under 2012 inleddes ungefär 30 procent online – Sverige ligger här på andra plats direkt bakom Europamästaren Tyskland. Varje månad loggar för närvarande runt 1 miljon svenskar in sig på dejtingsajter, medan ytterligare 450 000 deltar i ”dejting utan förpliktelser” och letar efter erotiska kontakter. På den svenska marknaden finns nu gott och väl 20 dejtingportaler med ett medlemsantal som överstiger 100 000.

Framförallt för målgruppen yngre singlar mellan 18 och 30 på jakt efter avspända dejter finns det en potential för prisvärda och mindre ytliga flörtportaler från Facebook-miljön att etablera sig. Sådana finns numera tillgängliga även som appar för smarttelefoner och erbjuder funktioner som t.ex. platsstyrd realtidssökning för spontana träffar.

 

  •     Ladda ner hela undersökningen i PDF-format
  •     Här hittar du infografiken ”Nätjedejting i sverig” i jpg-format


 


Om www.dejting-experten.se:
”Den svenska Dejting-Experten” är en oberoende observatör av den svenska nätdejtingmarknaden. Partnersökande hittar här testresultat för de ledande dejtingportalerna och tips för flörter på internet. ”Dejting-Experten.se” hör till det tyska Metaflake Network som är verksamt i 12 länder med utgångspunkt från Köln.

 

Presskontakt:
metaflake
Emma Hallberg
Telefon:         +49 – (221) 130 87 10
E-post:         press@dejting-experten.se

Bron: dejting-experten.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top