Date: 04. oktober 2012

Romantiska upplevelser får kärleken att blomstra

Många tycker att en middag med tända ljus i månskenet är romantiskt. Men det finns också de som tycker att denna typ av kärleksfulla gester kan gå till överdrift och bli allt för klichéartade i vår moderna och frigjorda värld.

Romantiska upplevelser – vad är det?

Romantik kan vara många saker: kärlek, spänning, lust, samhörighet, förtroende eller trygghet. Det finns således en hel rad romantiska upplevelser att dela med sin dejt. Dessa upplevelser och gester kan få ett hjärta att smälta, men det kan även hända att det istället känns tramsigt och överdrivet. Alla gillar olika sorters uppskattning, och romantik är inget som tillhör ett visst kön utan det har snarare med ens personlighet och smak att göra.

Romantiska upplevelser håller kärleken vid liv

Har kärleken hamnat i skymundan när vardagen och rutinerna tagit över? Följande tips kan få kärleken att blomstra:

* Kärleksfulla meddelanden: Om du vill överraska din partner med romantiska budskap och genom dessa sätta dina känslor i ord så kan du skriva ett brev, SMS, email eller en söt post-it-lapp. Både att dela med sig av poesi och personliga tankar är ofta uppskattade romantiska upplevelser.

* Ömhet: Du kan visa din kärlek för personen du dejtar genom lätt beröring. Små gester som en kyss på pannan eller handen visar att du har känslor för personen i fråga.

* Telefonsamtal: Det kan räcka med ett kort telefonsamtal under en stressig arbetsdag för att visa att du tänker på personen du gillar.

Tecken som visar på kärlek

* Middag: Med en klassisk middag med levande ljus kan du sätta en romantisk guldkant på vardagen. Det är ett enkelt men effektivt sätt att visa kärlek på, oavsett om det är hemma eller ute på restaurang. Romantiska upplevelser behöver inte vara märkvärdiga, det kan vara skönt att bara få fly vardagen för en stund och ägna sig åt varandra.

* Massage: Genom massage, kanske med levande ljus och lugn musik, kan ni komma varandra närmre. I en stressig vardag lägger vi kanske inte alltid tillräckligt med tid på närhet, så att ta en halvtimme på kvällen och massera varandra kan vara avslappnande och kärleksfullt.

* Överraskning: Oavsett om du förbereder ett lugnande bubbelbad, köper biljetter till en konsert eller planerar för en romantisk weekend i Paris så är en oväntad gest ett kul sätt att visa kärlek på. Romantiska upplevelser behöver inte vara stora eller dyra – här är det tanken och känslorna som räknas.

Män är mer romantiska än kvinnor

Det finns en förutfattad mening om att det bara är kvinnor som drömmer om en prins på en vit häst, gillar middagar med tända ljus och röda rosor på stranden i solnedgången. Är det bara en kliché eller verklighet? I samhället är en vanlig missuppfattning att män, till skillnad från kvinnor, saknar den romantiska sidan och inte är lika intresserade av romantiska upplevelser. Men detta påstående motbevisar de amerikanska forskarna Katarina Mosher från Duke Medical Center och Sharon Danoff-Burg från University of Albany.


Forskarna intervjuade sammanlagt 237 psykologistudenter mellan 16 och 25 år om deras personlighet, mål i livet, sociala beteende och personliga relationer. Slutsatsen de kunde dra var att om män får välja mellan att resa, karriär och relationer så skulle de i högre utsträckning än kvinnorna välja en kärleksrelation. Detta gjorde det möjligt för forskarna att bekräfta mäns intresse för romantiska upplevelser, eftersom de oftare än kvinnor skulle offra sin karriär till förmån för kärleken.

Vår tids romantik bjuder på kärleksfulla tillfällen och gester som passar alla. Med små medel kan du visa uppskattning och stärka er relation.

Bron: edarling.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top