Date: 03. november 2012

Så dejtar du billigt och smart
Imponera på din hjärtevän utan att gräva hål i plånboken

Är du kär men saknar pengar? Lugn, det går att imponera på din älskade ändå. Här är experternas bästa tips för hur du dejtar gratis. Du har precis träffat en hjärtevän och det pirrar i kroppen. Just då är det lätt att känslorna tar över och plånboken får lida. Men du kan dejta och imponera på dina käresta utan att behöva gräva djupa hål i plånboken. En bra dejt behöver inte kosta ett öre, men kan ge en partner för livet om du har tur.


 – Absolut! Personliga dejter som är genomtänkta är oftast mycket mer romantiska, säger singel- och relationscoachen Jacqueline Joo.
"Utnyttja naturen"

 

Hon har flera tips på hur du kan genomföra en lyckad dejt utan att behöva betala en enda krona.

 

– Den absolut bästa första dejten är en enkel promenad. Helt gratis, lättsam och med möjlighet att upptäcka ny miljö och nya saker på vägen. Ta gärna promenaden i ett område du inte brukar promenera i annars. Att träna tillsammans är också väldigt prisvärt och en kul dejt. Eller utnyttja naturen, ta en svampplockar-dejt, eller i vinter – testa att bli barn på nytt och åk pulka eller ta en skridskotur på isen.

 

Dejtingkonsulten och författaren Marie Hagberg är också övertygad om att de bästa dejterna inte behöver kosta så mycket. Hennes tips för en billig dejt är att du förbereder dig och har en ordentlig plan för vad ni ska göra. Då framstår du som mer engagerad, utan att det behöver kosta pengar.

 

– Tidningarna brukar vara fulla av evenemangstips som är gratis. Om man bor i en storstad kan man hoppa på en buss och se var den leder och promenera i ett nytt område. Du kan ta med din dejt och prova knasiga och roliga kläder i butikerna. I dag har också varenda mobiltelefon kamera, så ta med dig den och ta lite knasiga foton på varandra i en park, säger hon.
Uppfattas inte som snål

 

Känner du dig bekväm med att ha dejten i ditt eget hem finns det ytterligare smarta och billiga alternativ.
– Att laga en middag ihop behöver varken vara dyrt eller krångligt och du får garanterat ett gott skratt under tiden maten lagas. En filmkväll i soffan med en skål popcorn är också ett avslappnat sätt att lära känna varandra. Ett bra tips för den som vill sätta dejten på prov är att plocka fram ett frågesport-spel, till exempel TP, och se vad dejten går för, säger Malin Stääf, pressansvarig på dejtingsajten Mötesplatsen.

 

Är du orolig för att uppfattas som snål när du bjuder ut din kära på budgetdejter finns det flera knep att ta till.
–  Lägg upp den planerade dejten innan som att du verkligen ville anstränga dig att göra något genuint och personligt, då kommer personen inte tycka att det är konstigt att ni gör det ni gör, oavsett pris. Och om ni väl gör något som ni ändå måste betala för så bör du inte kommentera att "vi tar det billigaste alternativet" direkt, då kommer du garanterat att uppfattas som snål snarare än sparsam.

 

- Och tänk på att en ny dejt som inte uppskattar att du bjuder på en enkel kopp kaffe kanske ändå inte är någonting för dig i slutändan, säger Malin Stääf.

Bron: aftonbladet.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top