Date: 05. november 2012

"Det bara klickade"

KOLMÅRDEN Igår valde Klas Karlsson sin Sandra på tv. Ett val som var enkelt - och alldeles självklart.Nu börjar hemlighetsmakeriet äntligen släppa.- Det är skönt att det börjar lätta upp, så vi kan vara mer öppna, säger Klas Karlsson.


Ja - du läste rätt. Det var ett "vi" där. Hela hösten har tv-tittarna kunnat följa Klas Karlsson i Kolmården och hans väg mot kärleken i Bonde söker fru. Under tiden har de nyförälskade smugit med sin kärlek. Fram till nu - igår sändes avsnittet där bönderna väljer den kvinna som får stanna på gården.

- Nu kan vi börja visa oss på byn. Det känns bra, säger Klas Karlsson. Jag har hört otroligt mycket rykten och gissningar hela hösten. Grannarna har vetat, men de har hållit tyst...

När vi träffar den sympatiske Klas Karlsson på gården känns tv-programmets pastorala sommaridyll fjärran. Det är råkallt. Snöblandat regn öser ner och fälten är leråkrar.

Men det är varmt och ombonat i huset som Klas Karlsson fick full fart med att bygga klart till sommarens inspelning av programmet.

- Innan såg hela gården ut som ett bombnedslag. Det har blivit väldig skillnad.

I många år skämtade bekantskapskretsen med Klas om att han, som varit singel i tio år, borde söka till Bonde söker fru. En kompis anmälde honom till slut. Resan började med 13-14 kärleksbrev och fortsatte med speed dating på Mauritzbergs slott vid Bråvikens södra strand.

Redan där fick Klas Karlsson känslor för en viss person - Malmötjejen Sandra Olsson, 34.

- Hon fick pluspoäng direkt. Och på vår första golfdejt kändes det väldigt bra. Det gick ganska fort, berättar Klas.
Rörande final

Men han berättar att han var lite fundersam över brevet hon skickade.

- Sandra var inte alls som jag hade tänkt mig. När hon skickade bilder på sig på en islandshäst mitt i stan undrade jag: "Vad är det här för stadsbo?".

- Men hon visade sig vara mer jordnära. Hon är foderrådgivare och har hållit på mycket med djur.

Under inspelningsdagarna på gården i Kolmården fick de chans att träffas mer och blev förälskade. I gårdagens rörande finalprogram strålar lyckan: "Att det skulle bli så här bra - det fanns inte" säger Klas i rutan.

- Det gav mer än jag vågade hoppas på. Jag såg det mest som en rolig grej i början, säger han.

Vad föll du för hos Sandra?

- Vi matchar varandra himla bra. Det är svårt att ta på vad det är, men det bara klickar. Vi funkar bra tillsammans. Det känns bara rätt, säger han.
 

Var det ett enkelt val?

- Det föll sig självklart. Ingen av de andra hade blivit kvar på gården. Jag och Sanna märkte efter halva tiden att vi var så lika. För lika. Det hade blivit konstigt.

Hur var inspelningsperioden?

- Det blev en himla rolig sommar. Teamet blev som kompisar som gick omkring på gården. Vi fikade, tog en öl och skrattade. Det var ett bra gäng och allt var väldigt spontant.

Sedan öser Klas beröm över programledaren Linda Lindorff som går in med fullt engagemang i programmet.

- Teamet fokuserar på att göra bra tv. Det skulle vara bra väder, bra ljus och hända saker. Men Linda ville prata kärlek. Hon är suverän. "Skit i teamet, de får klara sig. Behöver de mer folk får de ta in det" sa hon när jag hjälpte dem.

Vad var jobbigast?

- Det var att en del blev ledsnare än jag räknat med. Jag tycker inte att jag hade gett Ulrika några särskilda blickar, kommentarer eller förhoppningar. Men hon blev döledsen. Det var skitjobbigt. Sedan var det svårt att prata med henne och trösta med två filmkameror inpå sig.

 

Bron: folkbladet.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top