Date: 01. november 2013

Dejting via mobilen ökar starkt

Siffror från Sveriges största nätdejtingsajt Happy Pancake visar att allt fler loggar in på sin dejtingprofil via mobilen. Sedan årsskiftet har mobiltrafiken ökat från 15 till 38 procent. Andelen mobilbesökare växer så pass mycket att den nu håller på att gå om andelen besökare som loggar in via datorn.


Totalt har Happy Pancake ca 205 000 unika besökare i veckan. Av dessa kommer ungefär 128 000 från datorn och 77 000 från mobilen.

– På bara nio månader har vi mer än fördubblat vår mobiltrafik som snart är uppe i 40 procent. Det tyder på en beteendeförändring hos våra medlemmar som innebär att besöken på sidan blir mer frekventa men kortare. Allt fler loggar in när de är på stan, i lokaltrafiken eller på språng någonstans, säger Sebastian Malmberg, marknadsansvarig på Happy Pancake.

Förändrat språk och beteende

Även språket på medlemmarnas dejtingprofiler har förändrats. Tidigare hade de flesta profiler en presentationstext som kompletterades med en bild. Idag är det vanligt att medlemmar helt utelämnar presentationstexten och istället visar många bilder i sitt fotoalbum. Genomsnittet ligger på mellan fem och tio stycken.

– Det är en intressant utveckling som definitivt har påverkats av sociala medier som till exempel Instagram, vilka bidrar till att det känns mer naturligt att dela med sig av bilder nu än tidigare, säger Sebastian Malmberg.

Användaren som loggar in via datorn gör det i genomsnitt fem gånger i veckan och stannar i ungefär 20 minuter per gång. Mobilbesökaren loggar in åtta gånger i veckan i genomsnitt och stannar ungefär 15 minuter per gång.

– De pågående beteendeförändringarna har lett till att vi håller på att utveckla en app för att möta våra medlemmars förändrade användarvanor. Appen släpps runt årsskiftet, avslutar Sebastian Malmberg.

Bron: mynewsdesk.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top