Date: 08. november 2013

Raija arrangerar speed-dejting

Känns inte nattklubb eller nät-dejting rätt för dig som letar kärleken? Då kanske du ska prova speed-dejting som nu ordnas i Sundsvall.


– Målet är att träffa sitt livs kärlek, säger Raija Tuohino som arrangerar evenemanget.

Speed-dejting är vanligare utomlands än i Sverige. I England, Italien och USA är fenomenet väl etablerat.

– I Sverige förekommer det mest i storstäderna och jag känner inte till att det anordnats i Sundsvall tidigare, säger Raija Tuohino.

Idén att ordna träffarna i Sundsvall fick hon från att dejting på nätet är så stort.

– Då borde det finnas ett intresse från singlar att träffas på riktigt också. För att se att kemin klickar i verkliga livet, säger Raija Tuohino.

– Nät-dejting kan till och med ha öppnat dörrarna för att mötas öga mot öga på det här sättet.

Raija Tuohino har under flera år drivit företag, bland annat med engagemang i Gatufesten.

– Jag har erfarenhet från event-branschen och vet vad som krävs för att få det att fungera.

Det traditionella upplägget för speed-dejting är att ett antal tjejer sitter vid var sitt bord. Killarna får sedan gå runt och på fem minuter får de lära känna varandra.

När dejtingen är över får singlarna tala om för arrangören vilken tjej eller kille de är intresserade av och om intresse finns från den andre så ordnas ett möte.

Det upplägget har utvecklats av Raija Tuohino och hennes singelkvällar inleds med ett glas champagne och mingel. Därefter dejtar man och sedan följer en middag.

– Då känner alla varandra lite och får också själva ta kontakt med den de är intresserade av.

Inledningsvis är det heterosexuella parbildningar som är tanken men Raija Tuohino är inte främmande för att i framtiden ordna speed-dejting för gaysinglar.

Hon inleder nu med att ordna ett par träffar nästa helg på en restaurang i Sundsvall. Fredagskvällen är vikt åt singlar i åldern 45-60 år och lördag kväll är åldersgruppen 25-45 år.

– Om det fungerar bra kan jag tänka mig att köra en helg i månaden i Sundsvall och även utvidga till andra städer i närheten, säger Raija Tuohino.

Bron: dagbladet.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top