Date: 13. november 2013

Infografik:
Obetänksamma singeltjejer -
Var femte nät-blind date sker i hemmet

STOCKHOLM, 14 November 2013 - Svenska singlar tycker om att leva lite farligt, framförallt kvinnor. Detta enligt en nyligen genomförd undersökning av 13 279 europeiska nätdejtare: Ungefär 22 % av alla nätdejtare i landet uppger i denna att de haft sin senaste blind date i en privatbostad. De flesta av de utfrågade singeltjejerna hade till och med sin första träff med en nätdejt i sin egen lägenhet.


Alla råd för att hitta en partner på nätet är entydiga: Ha första dejten på en offentlig plats! Många singlar verkar dock inte följa detta råd. Visserligen tar den övervägande delen av partnersökande genom nätdejting det säkra före det osäkra och stämmer träff första gången på ett kafé, på krogen (49 %) eller på en offentlig plats. Förvånansvärt är dock en knapp femtedel av svenska singlar våghalsiga nog att träffa sin nya nätdejt i privat avskildhet.

De flesta av singeltjejerna är till på köpet så djärva att de direkt bjuder hem sin nätdejt till sig. ”Bortsett från de faror som denna situation kan leda till ska varje kvinna vara medveten om att det även kan bli olustigt om de inte tycker om sin nya beundrare och snabbt vill bli av med honom” säger Emma Hallberg från Den svenska Dejting-Experten.

Enögda bland blinda
Trots allt: I en europeisk jämförelse är dock svenska singeltjejer, tillsammans med norskor (21 %), försiktigast. Mest våghalsiga är holländskorna: Här sker var tredje blind date i hemmet. Italienskor uppvisar däremot en speciell form av obetänksamhet: De stiger godtroget in i sin nätdejts bil.

Blind date med fysisk träning
Detta skulle vara otänkbart för engelskor, bland svenska singlar är det dock mycket populärt: Här lär man gärna känna sin nya nätdejt genom idrottsaktiviteter. ”I Sverige är längdskidåkning populärt”, menar Hallberg och förklarar varför denna aktivitet är så praktisk för en blind date: ”Om du inte tycker om din nätdejt, åk lite snabbare och skaka av dig honom på ett sportigt sätt!”

Statistik: Så obetänksamma är Europas singeltjejer :


 

Bron: dejting-experten.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top