Date: 28. december 2013

Kvinna anmäler dejtingbedrägeri

Det är inte bara många hjärtan som kan krossas när man söker kärleken på nätet. Ekonomiskt riskerar det också att bli en smäll. En 44-årig Härnösandskvinna har polisanmält att hon blivit lurad av en dejtingsajt.

Enligt anmälan har dejtingföretaget vid fyra tillfällen dragit pengar från den 44-åriga kvinnans bankkonto. Det rör sig om totalt 1 400 kronor.

Själv hävdar kvinnan att hon aldrig tecknat sig för något abonnemang och har polisanmält företaget för bedrägeri.

Polisen utreder nu händelsen, men uppmanar kärlekskranka västernorrlänningar att vara på sin vakt när man surfar in på olika kontaktsidor.

– Det är lätt hänt att man kanske besvarar någon fråga eller skriver i sitt namn ovetandes om att man i samma stund tecknat sig för ett abonnemang, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid Härnösandspolisen.

Det har blivit allt vanligare att man träffar kärleken över nätet. Men i och med att det blivit allt populärare har också fler ljusskygga individer letat sig dit. I stället för att leta kärleken söker man efter lättlurade offer.

På senare tid har polisen sett en ny typ av bedrägerier. Den vanligaste lurendrejeriet handlar om att man utger sig för att vara någon annan än den man är. Ofta har man ett välbetalt yrke, typ läkare, och söker efter en viss profil. Vanligt är att man söker en kvinna mellan 50 och 60 år. Via kärleksfulla brev och mejlkonversationer byggs ett förtroende upp. När det blir dags för ett möte händer något oförutsett som gör att offret ombeds att skicka pengar.

Omdömet kan lätt påverkas när man är känslomässigt engagerad och därför gäller det att tänka efter både en och två gånger innan man skickar pengar till någon man inte träffat förr, uppmanar polisen.

Bron: allehanda.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top