Date: 15. juli 2014

Rökning på dejten och i relationen. Hur många partners gillar det?

Det gäller såväl sexiga Beau Ryan Gosling som supermodellen Kate Moss och Hollywoodstjärnan Sean Penn: de kan helt enkelt inte släppa taget om cigaretten. Detta tycks ändå inte skada deras sex appeal. Men i vår del av världen är känslorna hos många singlar blandade inför röksuget hos en person som de dejtar ...

Det stinker att röka när man dejtar!

Var tredje man (31 procent) skulle visserligen ogilla mycket om den potentiella flickvännen plockar fram cigaretten – men röksuget är långt ifrån en showstopper. Istället överväger förhoppningen att man i relationen ska kunna vänja sin tilltänkta av med den oönskade lasten.

Singelenkät om rökning

På den rökfria dagen lät PARSHIP, en av Danmarks och Europas ledande nätdejtingsajter, genomföra en enkät bland runt 1 000 singlar. Hos singelkvinnorna tror nästan varannan (40 procent) att de kan övertyga sin älskade att sluta röka.

Överseende med rökning

Är du själv övertygad icke-rökare, samtidigt som din tilltänkta partner tycker att den dagliga nikotindosen är ett måste? Mer än var tionde tillfrågad singel (män 13 procent/kvinnor 12 procent) upplever inte att denna motsats i ett förhållande överhuvudtaget är något problem.

Rökning på dejten tolereras

Vid valet av partner spelar det för dem ingen roll om den utvalda är rökare – de tolererar det och tar sin partner som den är. Vad gör det om den tilltänkta ibland vill röka till kaffet eller till ölen på festen? Inte mindre än 11 procent av männen och hela 14 procent av kvinnorna hade överseende med tillfälligt röksug hos sin partner – under förutsättning att allt annat stämmer.

Bästa detjingsidorna i Sverige Hur du hittar din nya kärlek online

Rökning uteslutet

Men det finns betydligt hårdare attityder: för var fjärde kvinna (25 procent) och nästan var tredje man (33 procent) är rökning i en relation helt uteslutet: om en ny bekantskap tänder en cigarett innebär det att det inte fanns någon gemensam framtid. Ungefär 7 procent av de tillfrågade singlarna tycker dessutom att det är oansvarigt av en potentiell ny kärlek att riskera sin hälsa – känslorna skulle snabbt avdunsta.

 

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top