Date: 24. juni 2014

Är tillfälligt sex bra eller dåligt för dig?


Kan tillfälligt sex få dig att känna dig ledsen och emotionellt oälskad? Så kan det vara. Kan det också få dig att känna dig gladare och mer självsäker? Så kan det också vara.

En ny studie som har publicerats i tidskriften ”Social Psychological & Personality Science” fann att de potentiellt positiva eller negativa effekterna av tillfälligt sex till absolut störst del är beroende av individens egen personlighet. Huvudförfattaren Zhana Vrangalova, professor i psykologi vid New York University (NYU), rekryterade en grupp om 371 studenter vid ett universitet i nordöstra USA, och bad dem fylla i en enkät för att bestämma sin ”sociosexuella läggning”. Enkäten bedömde tidigare beteenden, nuvarande nivåer av sexuell lust och kulturella inställningar till sex. Deltagarna fick sedan frågor om sitt sexuella beteende, känslor om sex de haft och sitt generella välmående sett över en niomånadersperiod.

Resultatet från studien: Borde vi alla ha tillfälligt sex?

Resultatet från studien visade att deltagare som sade sig vara mer sexuellt frigjorda oftare hade tillfälligt sex under studiens lopp än de som självskattade sig som längre ner på den sociosexuella skalan.
De som oftare hade tillfälligt sex uppvisade även högre självförtroendenivåer och lägre antal depressioner.
Trots tidigare studier som faller tillbaka på en ganska sexistisk ”en-storlek-passar-alla”-stereotyp, kan resultaten kanske säga något om fördelarna av tillfälligt sex … för vissa. Studien kom (i enlighet med vissa stereotyper) fram till att deltagare som rankade sig själva högt på den sociosexuella skalan oftare var ”extroverta” och ”impulsiva” män som var fysiskt starka, och med ”mer sexistiska, manipulativa, dominerande och narcissistiska” tendenser än andra, enligt Pacific Standard.

Oavsett dina sexuella preferenser är säkert sex av högsta vikt vid alla tillfälliga sexuella kontakter. Se till att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv. Letar du efter tillfälliga partners? Klicka här för att hitta de bästa dejtingtjänsterna för tillfälliga relationer.

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top