Date: 05. maj 2014

Nätdejting? Vad männen tycker om din makeup


När det kommer till dejting vill många kvinnor gärna försöka se ut som en kändis på galapremiär för att få killen intresserad. I en ny undersökning av dejtingsajten Zoosk ombads 1850 manliga dejtare att jämföra foton av Kim Kardashian, Beyoncé, Jessica Simpson och Jennifer Lawrence, med respektive utan makeup.

Överraskande nog sade sig majoriteten av männen föredra en osminkad Jessica Alba (77 %) framför en glammigt sminkad Kim Kardashian (23 %).
I valet mellan Jennifer Lawrence sminkad som i American Hustle eller med en naturlig look, röstade flest Zoosk-medlemmar, 54 %, för den naturliga looken, jämfört med 46 % som föredrog fotot från American Hustle där hon har klarrött läppstift.
När de tillfrågades om Jessica Simpson passade bäst sminkad eller osminkad föredrog 57 % hennes naturliga look.

Hur hänger då det här ihop med dejting i verkligheten och med mäns åsikter om hår och makeup? Enkäten visar att män föredrar en naturlig look hos kvinnorna de dejtar. 57 % av männen gav tummen ner åt rött läppstift och 67 % tyckte inte om mörk ögonskugga.

Vad gäller frisyrer röstade 81 % för en avslappnad och naturlig stil, och bara 9 % föredrog spikrakt hår. Betyder det att det är dags att dumpa plattången? Vi tar en titt på hur män väljer kvinnor när de tittar på tusentals dejtingprofiler.

Zoosks data visar den totala motsatsen på denna syn på kvinnors hår och makeup: män valde i mycket högre utsträckning kvinnor som använde mer makeup, mer ögonskugga och mer läppstift på sina profilbilder.

Här är några siffror värda att kasta ett öga på:


  • Kvinnor som använder ögonmakeup får 139 % fler första meddelanden än kvinnor som inte gör det.
  • Om en kvinna använder ögonmakeup på sina profilbilder är det 65 % mer sannolikt män vill träffa henne.
  • Kvinnor som har läppstift på sina profilbilder får 119 % fler första meddelanden än de som inte gör det.
  • Om en kvinna använder läppstift på sin profilbild är det 38 % mer sannolikt att män vill träffa henne.
  • Kvinnor som använder rouge på sin profilbild får 24 % fler första meddelanden än de som inte gör det.
  • Om en kvinna använder rouge på sin profilbild är det 19 % mer sannolikt att män vill träffa henne, jämfört med en kvinna som inte använder det.
  • Sammantaget får kvinnor som använder någon sorts makeup mer än tre gånger så många meddelanden än de som inte har det.

Det kanske inte är dags att gräva fram dina bal- eller glamourbilder, men det kan vara en bra idé att försöka få läpparna att se lite fylligare ut med en lip plumper samt lägga lite extra tid på att visa dig från din bästa sida, istället för att posta en selfie från festen igår kväll. Det är ju trots allt ditt livs jobb du söker – som möjlig flickvän eller fru.

Läs våra tips för den perfekta nätdejtingprofilen här

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top