Date: 17. oktober 2014

Studie avslöjar att singelföräldrar inte slutar dejta

Singelföräldrar med småbarn kompromissar inte med sitt sexbehov och är också mer villiga att dejta jämfört med singelföräldrar med äldre barn visar en ny studie. ”Vårt dataurval är tillräckligt stort för att ge oss information om singelföräldrars intima liv”, berättar evolutionsbiolog Justin R. Garcia från Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction vid Indiana University.

Småbarnsföräldrar av båda könen upplever hormonella förändringar som kan påverka deras sexualitet. Tidigare forskning har pekat på att medan det krävs sex för att få ett barn, så kan ett barn även ha en förödande effekt på föräldrarnas sexliv. Den nya studien omfattade 5 805 vuxna singlar (2 830 singelkvinnor och and 2 975 singelmän), varav 84 procent tidigare hade haft kärleksrelationer. ”Denna studie var ovanlig på så sätt att den fokuserade på det sexuella beteendet och dejtingbeteendet hos singelföräldrar snarare än hos småbarnsföräldrar som träffat en partner”, tillägger Peter Gray, biträdande professor i antropologi vid University of Nevada, Las Vegas.

Enligt Garcia har singlar i genomsnitt relativt sett mindre sexuell aktivitet än personer i parrelationer – singlar tenderar att ha en lägre frekvens av sexuella aktiviteter, förmodligen eftersom de först måste träffa en partner att ha sex med. För singelföräldrar finns det också naturliga gränser när det gäller hur mycket tid och energi som kan ägnas åt alla konkurrerande måsten här i livet. ”Utan en partners hjälp tvingas singlar ofta ägna mer energi åt föräldraskapet och därför kunde man i teorin ha trott att singelföräldrar inte skulle dejta så mycket. Men det var inte det resultat vi kom fram till”, poängterade Garcia.

Studien publicerades online i Journal of Sex Research.

Källa: IANS

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top