Date: 18. augusti 2015

Därför vill kvinnor inte dejta blonda män

Tillhör du dem som trott att blonda människor har det lite extra bra förspänt, eftersom blondhet är något som uppskattas i samhället? I så fall får du tänka om nu. När det gäller kvinnor är blonda märkbart mindre framgångsrika.

Vad gillar kvinnor?

Det är ju något vi är vana vid Vi är ju från Hollywood-filmerna: när en man lämnar eller bedrar sin hustru, ligger det för det mesta en yppig blond skönhet bakom och om män föredrar blondiner, så måste det ju vara likadant för kvinnor, eller hur? Helt fel! Enligt en studie som genomförts av nätdejtingportalen WhatsYourPrice.com, har blonda män i genomsnitt tre dejter medan män med andra hårfärger kan stoltsera med tio dejter. Det visar sig att kvinnor hellre dejtar brunhåriga eller svarthåriga män och hellre går ut och danser med synbart äldre män än att satsa på en blond man.

Blond =lustig?

De som har gjort studien erbjuder även möjlig förklaring till fenomenet. Man gissar att kvinnor lätt låter sig avskräckas av den blonda hårfärgen eftersom denna påminner dem om den bild som Hollywood målat upp. Där har en blond hårfärg kommit att associeras med ett lastbart liv utan fasta förbindelser. Kvinnor ute efter en fast förbindelse skulle därför bli negativt inställda till en man med blont hår.

Källa: Bustle.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top