Date: 30. december 2015

Män som hjälper till med hushållsarbetet har bättre och oftare sex enligt studie

Enligt en ny studie gjord av forskare vid institutionen för humanekologi på University of Alberta i Kanada, visar det sig att män som är villiga att hjälpa till med hushållssysslorna har ett sexliv som är både mer frekvent och mer tillfredsställande. Dessa uppgifter, som publicerades i Journal of Family Psychology och rapporterades om i Medical News Today, strider mot en studie från 2013 som visade att traditionella könsroller i äktenskapet leder till en ökad sexuell frekvens.

I studien ingick 1 338 heterosexuella par, vars vanor granskades i fråga om sex och hushållsarbete. Varje manlig partner fick frågan hur mycket hushållsarbete han gjorde, vad hans sysslor bestod av, och om han hade något ansvar i fördelningen av hushållsarbetet. Ett år senare utvärderade forskarna parens sexliv, både gällande frekvens och tillfredsställelse.

Jämfört med män som rapporterade en ojämn fördelning av hushållsarbetet, rapporterades det att män som var villiga att hjälpa till i hemmet hade ett bättre och mer frekvent sexliv. Föga förvånande, kunde deras partner också rapportera en högre sexuell tillfredsställelse än de trötta och irriterade fruarna och flickvännerna till män som inte var särskilt involverade i hushållsarbetet.

"Istället för att undvika sysslor i hopp om att ha mer sex, vilket tidigare forskning indikerade, är män mer benägna att få uppleva en mer frekvent och tillfredsställande passion mellan lakanen för båda parter, när de helt enkelt gör sin beskärda del", noterar studiens medförfattare Dr. Matt Johnson.

Så, där har ni den: den bästa moroten för att hjälpa till med disken i kväll. Eller åtminstone med sorteringen av hushållssoporna.

Källa: Details.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top