Date: 05. januari 2016

Enligt en ny undersökning fejkar franska kvinnor orgasm oftare än andra, och USA ligger inte långt efter

De flesta kvinnor har fejkat en orgasm vid någon tidpunkt under deras sexuellt aktiva liv. Det finns massor av skäl till varför kvinnor fejkar orgasm, eller ger ljud ifrån sig när de har sex. I själva verket visade en studie från 2011, som publicerades i Archives of Sexual Behavior, att 66 procent av kvinnorna erkände att de stönade under sexakten för att få sin partner att uppnå klimax snabbare, och 87 procent sa att de var mer högljudda under sex för att öka sin partners självkänsla. Men oavsett varför kvinnor gör det, gjordes en ny global undersökning av kvinnors sexuella tillfredsställelse för att upptäcka var man fejkar mest. Och det visade sig att franska kvinnor tar hem den utmärkelsen. Men inte bara det. Bland alla länder som deltog i undersökningen, kämpade franska kvinnor också mest med att få orgasm under sex - och de hade dessutom det minsta antalet regelbundna orgasmer.

Det internationella opinionsundersöknings- och marknadsföringsföretaget IFOP följde under en tid 8 000 kvinnor från Frankrike, USA, Spanien, Storbritannien, Italien, Kanada, Nederländerna och Tyskland, och övervakade deras sexuella tillfredsställelse. Enligt undersökningen, erkände 49 procent av de tillfrågade från Frankrike att de "ganska regelbundet" kämpade med att uppnå klimax under sex. När det gällde att fejka orgasmer, toppade Frankrike också listan med ungefär en tredjedel som sa att de fejkade regelbundet.

Så vad ligger bakom orgasmproblemen i Frankrike? Enligt François Kraus på IFOP, upplever kvinnor i Frankrike en högre stressnivå och trötthet jämfört med kvinnor i andra länder; vilket leder till ett instabilt emotionellt tillstånd och en minskning av sexlusten. Kraus kunde också notera att franska par fortfarande är mer fokuserade på penetrerande sex, vilket inte direkt är den optimala positionen för kvinnor att få orgasm.

Medan Frankrike toppar listan över kvinnor som fejkar orgasmer med 31 procent, hamnar USA på andra plats med 29 procent, följt av italienare och britter med 25 procent. Samtidigt som sex är tänkt att vara njutbart för alla inblandade, bör orgasm inte alltid stå i fokus. Men det kan definitivt vara frustrerande att inte kunna få det under sexakten. Frankrikes kvinnor är dock inte de enda som har problem med att uppnå klimax.

Här är listan över vilka kvinnor som generellt sett har mest svårigheter med att få orgasm, enligt undersökningen:

  1. Frankrike (49 %)
  2. Kanada (46 %)
  3. Italien (46 %)
  4. USA (44 %)
  5. Tyskland (42 %)
  6. Storbritannien (41 %)
  7. Spanien (40 %)
  8. Nederländerna (28 %)

Källa: Bustle.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top