Date: 26. april 2016

Från nätdejting till könssjukdom

Sexuellt överförbara sjukdomar är långt ifrån en nyhet, men sedan den ökade användningen av nätdejtingportaler är könssjukdomar återigen på uppgång.

Historien är lika gammal som mänskligheten! Man blir förtjust i någon, men känner inte personen särskilt bra och ger trots det efter för sina känslor. Resultatet är ett one-night-stand, och möjligen en könssjukdom om du inte skyddar dig.

Även om det för ett par år sedan bara handlade om enstaka fall, så är det i dessa tider ett mycket större problem. Internet gör människor rörligare och nätdejting får många hämningar att försvinna. Särskilt dejtingappar som förmedlar snabba erotiska kontakter, gör att människor i allt högre grad träffas för att ha sex. Det är i sig inget problem, men tydligen lämnar många användare preventivmedlet hemma. Kondomer är dock viktiga för att skydda sig mot könssjukdomar! Denna försummelse gör att sexuellt överförbara sjukdomar ofta sprids snabbt och blir ett globalt återkommande fenomen.

Häromdagen gick den tyska regeringen ut med en varning gällande just det här temat. Enligt ett uttalande har antalet syfilisinfektioner mer än fördubblats mellan 2009-2014! Under 2014 rapporterades dessutom flera tusen nya infektioner med HIV samt hepatit B och C.

Källa: Bild.de

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top