Date: 17. maj 2016

Varning för fotostöld!

Nätdejtare skickar gärna sina mest privata bilder via nätet om den tillbedde önskar det, eller för att man själv vill visa vad man har att erbjuda. Men var försiktig, för det är inte alla chattpartners som har ärliga avsikter. En studie visar...

Varför skickar man överhuvudtaget sådana bilder?

Om vi ska vara helt ärliga, så kan vi inte riktigt förstå att folk frivilligt skickar erotiska bilder till en okänd främling. Risken att falla för bedragare är helt enkelt för stor. Det är klokt att först träffas på en dejt för att få en verklig uppfattning om varandra, och att därefter eventuellt skicka erotiska bilder; men bara om man har lärt känna varandra under en längre period.

Men det händer i alla fall, och en studie visar vilka skador som redan har skett. Företaget Symantec upptäckte nämligen att otillåtna bilder av omkring var tionde (!) nätdejtare cirkulerar på nätet.

Det är inte bara i Sverige man är oförsiktig….

I den ovan nämnda studien deltog cirka 3 000 smartphone-användare från Tyskland, Frankrike och Storbritannien i augusti förra året. Resultaten talar för sig själva, eftersom 46 procent av tyskarna samt 56 procent av fransmännen och britterna (i åldersgruppen 18-34 år) var registrerade på en dejtingsajt. En tredjedel (!) av dem hade redan varit utsatta för utpressning med sina egna erotiska bilder. Hos 11 procent vidarebefordrades verkligen bilderna. Då ställer man sig oundvikligen frågan hur någon kan vara så lättsinnig. Också intressant är att 58 procent av tyskarna, 46 procent av fransmännen och 41 procent av britterna redan hade varit utsatta för, eller fått ta emot, ett antal bedrägeriförsök eller spammeddelanden.

Hur skyddar man sig mot denna typ av utpressning?

Symantec uppmanar till försiktighet på dejtingsajterna; att inte låta någon främling ta del av känsliga uppgifter och att inte heller klicka på tvivelaktiga länkar som skickas från en främling, eftersom dessa vanligtvis leder till porrsajter, webbplatser med virus, eller webbkameror på nätet. Så se till att undvika detta!

Även om många användare tror att något sådant inte kan hända dem själva, är det ändå bäst att vara försiktig; eftersom det finns många medlemmar som medvetet har uppgett falsk information i sin profil. Enligt studien ljuger 41 procent om sin vikt, 35 procent gör falska påståenden om sig själva och 38 procent döljer att de faktiskt redan har ett förhållande.

Källa: tt.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top