Date: 05. november 2016

Kan kinky sex göra dig mer kreativ? Forskare hävdar att BDSM kan hjälpa människor att uppnå ett "förändrat medvetandetillstånd"

Om du håller på med kinky sex kan det försätta dig i ett förändrat medvetandetillstånd och även frigöra din inre kreativitet, enligt en ny undersökning.

Med hjälp av ett litet urval av deltagare från det kinky-fokuserade sociala nätverket FetLife, undersökte forskare de sinnesförändrande effekterna av BDSM - bondage / disciplin, dominans / underkastelse, och sadism / masochism.

Dessa aktiviteter producerade inte bara två typer av förändrade medvetandetillstånd, men forskningen antyder också att BDSM reducerar psykisk stress, förbättrar humöret, och ökar den sexuella upphetsningen.

Medan tidigare studier har försökt att undersöka detta fenomen, har ingen annan forskning faktiskt satt den på prov, förklarar forskarna i en artikel publicerad i tidskriften Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice.

Så forskare från Vetenskapen om BDSMs forskargrupp vid Northern Illinois-universitetet rekryterade sju par som själva identifierar sig som "switchar" - människor som är villiga att slumpmässigt spela antingen den dominerande eller undergivna rollen inom BDSM-världen.

På detta sätt, förklarar forskarna, kunde skillnaderna som observerades i undersökningen bättre tillskrivas rollen snarare än individen.

Totalt deltog 14 personer, varav 10 var kvinnor och 4 var män i åldersgruppen 23-64.

För experimenten deltog deltagarna i sju scener som involverade allt från mild beröring och kommunikation till slag, bondage och fetischkläder.

Experimenten visade att både den undergivande rollen och den dominerande rollen inomBDSM var associerade med ett varsitt distinkt förändrat medvetandetillstånd, vilka båda tidigare har varit bundna till kreativitet.

Teamet menar att dessa aktiviteter också minskar stress och negativ inverkan på deltagarna, samt ökar den sexuella upphetsningen.

"Resultaten bidrar till en växande mängd bevis om att individer sysselsätter sig med BDSM av icke-patologiska skäl" är forskarnas slutsats, "inklusive det trevliga förändrade medvetandetillståndet som dessa aktiviteter i teorin kan producera."

Källa: dailymail.co.uk

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top