Date: 12. december 2016

Kvinnor som har mycket sex har bättre minne visar en undersökning

Kanadensiska forskare har undersökt om sex kan förbättra hur väl kvinnor kommer ihåg ord och människors ansikten.

Kvinnor som har sex ofta har bättre minne, enligt en ny undersökning.

Forskning om hur penis-vaginala samlag (PVI) påverkar en kvinnas hjärna, upptäckte att det kan hjälpa kvinnor att komma ihåg abstrakta ord.

Ett team vid McGill-universitetet i Kanada har funnit ett samband mellan sex och tillväxten av nervvävnad i hippocampus - den del av hjärnan som styr känslor, minne och nervsystemet.

För att komma fram till sina resultat, bad teamet en liten grupp av 78 heterosexuella kvinnor under 30 år att delta i ett minnestest som involverar människors ansikten, och ett annat med abstrakta ord. Kvinnorna fick också fylla i ett frågeformulär för att få fram ett personligt medelpoängtal, samt besvara om de använde preventivmedel.

Undersökningen visade att de kvinnor som hade sex ofta, hade lättare att minnas abstrakta ord. Sex påverkade dock inte poängen för att minnas ansikten.

Resultaten tyder på att ha sex ofta är kopplat till minnesfunktionen och hippocampus, skrev författarna till artikeln som publicerades i Archives of Sexual Behaviour.

Det kan ha att göra med det faktum att sex är en form av motion, eller att det hjälper till att lindra psykiska tillstånd - såsom depression och stress - som påverkar minnet.

Nu behövs ytterligare forskning för att precisera huruvida minnet påverkas när man uppnår orgasm.

Källa: independent.co.uk

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top