Date: 14. april 2017

Ha sex innan jobbet

I en ny studie med titeln "Från sovrummet till kontoret", hävdar forskare att man har upptäckt att sex innan jobbet bidrar till att förbättra en persons jobbprestation i 24 timmar. Samtidigt upplever personer som tar med sig jobb hem att det har negativa effekter på deras sexliv. Så lägg undan mobiltelefonen, kära du, och gå till sängs.

Över 150 par (heterosexuella, homosexuella och bisexuella) deltog i studien, som genomfördes av Universitetet i Oregon och Oregon State University. Varje morgon och kväll under en 2-veckorsperiod skulle paren ha sex och sedan rapportera om hur det påverkade deras dagliga liv.

Forskare upptäckte att personer som hade sex före jobbet rapporterade ett mer "positivt humör", vilket i sin tur resulterade i förbättrad arbetsprestanda och ökad arbetstillfredsställelse.

"Vi noterar ibland att vissa personer är "på så gott humör" men det visar sig att det verkligen kan vara en stor fördel och att vi bör uppmärksamma detta, säger forskare Keith Leavitt. "Att upprätthålla ett hälsosamt förhållande som innehåller ett hälsosamt sexliv hjälper anställda att känna sig lyckliga och engagerade i sitt arbete, vilket både gynnar de anställda och företaget de arbetar för."

Forskarna tror att anledningen till att personerna upplevde en uppgång i arbetsprestandan efter att ha haft sex på morgonen, kan bero på att under sex frigörs ämnen som oxytocin och andra neurokemikalier i hjärnan, vilket kan göra att man känner sig mer fäst vid sin partner.

“Sex hjälper våra kroppar att frigöra en cocktail av hormoner och endorfiner, såsom dopamin och oxytocin som förhöjer vårt humör, hjälper oss att koppla av och känna oss mer kärleksfulla med vår partner, säger sexologen Isiah McKimmie.
"Sex sänker också vår hjärtfrekvens, ökar vårt immunförsvar och kan hjälpa oss att sova bättre.”

Källa: queerty.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top