Date: 06. september 2009

Svenska dejtingsajten E-kontakt gör rekordresultat!

E-kontakt är marknadsledande


Konkurrensen på den svenska nätdejting- branschen är tuff med ett antal stora aktörer. De utlandsägda dejtingsajterna kämpar med att hänga kvar i toppen. Svenskägda E-kontakt, som lanserades för 4 år sedan, är dock ett undantag. Idag har E-kontakt den ledande positionen på den svenska nätdejtingmarknaden med cirka en halv miljon medlemmar i Sverige och 160 000 unika besökare i veckan, enligt KIA-index.

 

Miljonvinst på rekordtid


Koncernen har sedan starten ökat sin omsättning med ca 2 376 %, från 2,1 MSEK (2005) till 52 MSEK (2008) och företaget gör en bedömning att man kommer ha fortsatt ökad tillväxt under 2009. Under bokslutsåret 2008 innefattades koncernen av: E-kontakt.se, E-kontakt.dk och E-kontakt.no. Enbart den svenska sajten, E-kontakt.se, redovisar en omsättning om cirka 35 MSEK och ett resultat om cirka 5 MSEK efter finansiella poster under

 

2008. Succé i Finland


Numera har bolaget siktet inställt på att bibehålla den marknadsledande positionen i Norden. Senaste lanseringen skedde i januari 2009 när man startade upp finska E-kontakti.fi, som växer med rekordfart. I rådande stund får den finska sajten cirka 500 nya medlemmar varje dag och målet är att bli Finlands största dejtingsajt under 2010.

 

Expansion utanför Norden

 

Från starten var vi 2 anställda - idag är vi 40 anställda och tvärtemot många andra företag i lågkonjunkturen, så nyanställer vi kontinuerligt nya kvalificerade medarbetare, berättar E-kontakts vice VD Jenny Ohlin och hon fortsätter: - Prognosen för 2009 ser mycket lovande ut. Vi räknar med att samtliga sajter i respektive land kommer att inbringa överskott. - Nästa steg i vår expansion utanför Norden är att lansera E-kontakt på den franska marknaden under 2010. Inget görs i en hast, utan vi kommer att se till att vi är väl förberedda innan sajten lanseras i Frankrike, hälsar Jenny Ohlin.

Fonte: e-kontakt

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top