Date: 11. januari 2010

Singlar ratar överviktiga


Övervikt hos en potentiell partner ratas av nästan tre fjärdedelar av de svenska singlarna. Trots det är svenskarna ändå de som är mest tillåtande mot överviktiga i hela Europa. Det visar en ny undersökning gjord av matchmakingsajten Parship.se.

I en ny undersökning framgår det att nästan tre fjärdelar av de svenska singlarna ogärna dejtar överviktiga personer – trots att 38,9 procent av dem själva är överviktiga. Det är matchmakingsajten Parship.se som har frågat 500 svenska singlar om de skulle kunna tänka sig en överviktig person som partner. Endast 28,9 procent tyckte att övervikt var acceptabelt. Av de 71,1 procent som uppgav att det var mer eller mindre otänkbart ansåg 27,5 procent att det var helt otänkbart.

Spanjorer mest negativa till övervikt


Av undersökningen framgår även att yngre människor är mer positivt inställda till övervikt än äldre. Dessutom konstateras det att svenskarna är mest tillåtande mot överviktiga i hela Europa. Även norrmän och danskar hamnar högt på den listan. Minst toleranta mot extrakilon är spanjorerna – endast 1,6 procent av singlarna i Spanien kan tänka sig en överviktig partner.

Fonte: expressen.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top