Date: 25. februari 2010

Ny undersökning: Kärlek - inte helt villkorslös för svenska singlar


Vänner, katten, favoritfrisyren som hängt med sedan - 92 och en ensam lässtund i fåtöljen. Det är exempel på saker som svenska singlar inte är beredda att offra för kärleken. Det här visar en undersökning som matchmakingsajten Parship.se gjort.
 För att ett förhållande ska fungera måste man anpassa sig till att man inte längre bara har sig själv att tänka på. Samtidigt finns det saker i livet som är så viktiga att man faktiskt inte är beredd att offra dem för kärleken. I en färsk undersökning har Parship.se frågat singlar om vad de inte tänker kompromissa om i ett framtida förhållande.

Att fortsätta umgås med vännerna och sätta det älskade husdjuret i första rummet är två saker som singelkvinnorna tycker är dubbelt så viktiga jämfört med männen. 14 procent av kvinnorna som deltog i undersökningen tänker inte offra tiden de umgås med sina kompisar. 9 procent menar att en förutsättning för ett fungerade förhållande är att partnern accepterar deras husdjur.

Jämförelsevis är det endast 3 procent av kvinnorna som har ett behov av att ägna lika mycket tid åt sina fritidsintressen som de idag gör som singlar. Det vill däremot 8 procent av de manliga singlarna fortsätta göra även när de lever i ett förhållande.

När det gäller att själv bestämma över hur mycket man jobbar och vilken klädstil man har är kvinnor och män tämligen överens. Dock är det fler som tycker att det viktigare att partnern inte lägger sig i frisyr- och klädval än har problem med långa arbetsdagar och fokus på karriär.

Undersökningen visar att det som majoriteten av kvinnorna tycker är viktigt i ett liv på tu man hand faktiskt är tid på egen hand. Hela 45 procent menar att regelbunden tid för sig själv då man kan koppla av är en nödvändighet för att ett förhållande ska fungera.

Att slå sig ner med en bok som enda sällskap vill 30 procent av männen fortsätta kunna göra även när de inte är singlar längre. De allra flesta dock, 35 procent, svarar att de faktiskt kan tänka sig att kompromissa om allt. Det som är viktigast för dem är att förhållandet fungerar och då kommer allt annat i andra hand. Att kärleken skulle vara helt villkorslös på det här sättet tycker däremot endast 12 procent av kvinnorna som deltog i undersökningen.

Hela resultatet från undersökningen finns att ladda ner som PDF.

Undersökningen genomfördes i februari 2010 och respondenterna består av 500 singlar som är medlemmar på Parship.se.

PARSHIPs matchmakingsajt skiljer sig från de traditionella dejtingsajterna då användaren inte möter ett urval av bilder att välja partner efter. Det är istället personligheten som styr användaren att se vem han/hon passar ihop med.

Fonte: mynewsdesk.com

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top