Date: 07. maj 2010

Högutbildade singelkvinnor ratar män på dejtingsajter


Konventionella dejtingsajter är som flugpapper för medelmåttiga män med fantasilösa personbeskrivningar och osexiga raggrepliker. Den moderna och välutbildade singelkvinnan anno 2010 kräver välformulerade och intelligenta män med god stil. Men dessa män är i princip obefintliga på dejtingsajterna. Det visar resultatet från en sprillans ny undersökning på eliteDaters med 1387 respondenter, däribland 768 kvinnor.
 Undersökningen belyser inställningen hos kvinnor med 4-6 års eftergymnasial utbildning, varav 76 procent svarar att dem valt eliteDaters på grund av missnöje med oseriösa män på traditionella dejtingsajter. De kvinnliga akademikerna frustreras av nätets många överbefolkade dejtingsajter. Nätdejting har blivit en samlingsplats för ytligt småprat och halvsanningar. Ensamma, otrogna eller desperata män står i kö, och i det närmaste klättrar på varandra, för att få kvinnornas uppmärksamhet.

Män använder sällan huvudet


Manliga nätdejtare bör skärpa till sig rejält på flera områden. Det menar Marie Hagberg, dejtingkonsult och författare. Hon får stöd av eliteDaters undersökning som visar att 87 procent av kvinnorna låter bli att svara på en förfrågan, om den innehåller upprepade stavfel. Drygt 70 procent av de kvinnliga medlemmarna värderar männens profil utifrån hur mycket tid han lagt på sin visuella image. – Medan kvinnor lägger tid och energi på att presentera sig med en trevlig bild och en välskriven text, verkar män inte bry sig nämnvärt om de stavar fel, eller har ett tråkigt körkortsfoto på sin profil, säger Marie Hagberg.

Enda dejtingsajten med fler kvinnor än män


EliteDaters ställer hårda krav på medlemmarnas utbildning, livsstil, bildkvalitet och textinnehåll. Därför är vi inte överraskade av kvinnornas åsikter. Knappt en tredjedel av alla män som ansöker om medlemskap får tillträde till eliteDaters - resten sållas bort med en motivering om till exempel klichéfyllt innehåll, stavfel och bristfällig bildestetik. Trots att de flesta svenska dejtingsajter har en majoritet av manliga användare, är könsfördelningen den omvända på eliteDaters. Drygt sextio procent av de danska och svenska medlemmarna är kvinnor.

– Det beror på att vi står upp för kvinnorna på nätet, och konsekvent stänger ute män som annars skulle slösa bort kvinnornas dyrbara tid, säger Nigel Rasmussen, VD på eliteDaters Nordic.

Smakdomare i kvalitetens tjänst


I många akademiska kretsar är det politiskt inkorrekt att rata människor på grund av deras utbildning och yrke. Vi har dock inga invändningar mot denna avgränsning, så länge medlemmarna anser att det höjer den språkliga nivån och upplever att samhörigheten ökar.

Enligt Eva Rusz, psykolog och relationsexpert, visar all modern parforskning att lika barn leker bäst när det gäller långsiktiga och framgångsrika parförhållanden. Och i undersökningen tyder allt på att kvinnorna bekänner sig till samma filosofi.

För att locka till sig fler passande män kommer eliteDaters att lansera en målinriktad kampanj i sommar.

– Det kan låta som ett lyxproblem att ha fler kvinnor än män, men vi måste skapa bättre balans i könsfördelningen. Sen måste vi också fråga oss, om det enbart är männen som är ett problem, eller om kvinnorna ibland ställer orealistiska krav?, säger Maria Groes Eldh, PR- och kommunikationschef på eliteDaters.se.

Fonte: cisionwire.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top