Date: 27. februari 2011

Regimkritiker styrde uppror på dejtingsajt

Vill du gifta dig med mig - eller störta diktatorn? Revolutionärer i Libyen kommunicerade genom kodade meddelanden på en dejtingsajt för att undkomma den hemliga polisen. Det var för frihet, inte för giftermål, säger oppositionsledaren Omar Shibliy Mahmoudi till ABC.
 Internet och sociala medier har spelat en stor roll i de Nordafrikanska upproren. Men till skillnad från Egypten och Tunisien är det inte Facebook och Twitter som använts - utan en dejtingsajt. För att komma undan den hemliga polisens övervakning av sociala mediesajter använde motståndsmännen den muslimska dejtingsajten Mawada. Där skapade oppositionsledaren, Mahmoudi, en profil kallad: "Var är Miriam?" och låtsades att han letade efter en fru, skriver ABC.

Kärlek=frihet
Män får inte kommunicera med andra män på dejtingsajten, men revolutionärerna lurade systemet genom att skapa falska kvinnliga profiler. Samtalen fördes sedan i kod där exempelvis frasen "Tack detsamma, jag hoppas att du ringer mig" egentligen betydde att de var redo och "kärlek" var kod för "frihet" enligt Mahmoudi.

"Det var för frihet"
I en intervju med ABC säger Mahmoudi att han trodde att 50 000 personer skulle vara tillräckligt för att gå ut och demonstrera. Men efter att ha använt dejtingsajten ett tag hade han hela 171 323 "beundrare". - Det var för frihet, inte för giftermål, säger han till ABC.

Fonte: expressen.se

Liknande nyheter om nätdejting:

Alla senaste nyheter om nätdejting för singlar
Feedback

Är det något du saknar?

Längst ner på sidan kan du aktivera den "klassiska" versionen av dejting-experten.se, och där hittar du allt det vi har att erbjuda.

Top
Handy
Klassiska
Top