tillbaka

Testresultat

Vi har analyserat:

AshleyMadison.com

Hitta ögonblicket

3

Vår åsikt:

AshleyMadison.com
Det är vad vi tycker om AshleyMadison.com
("Hitta ögonblicket"):
""Över 74.000 otrohetssugna i Sverige har testat AM - tyvärr blir män ofta kontaktade av kvinnor med falska profiler, som försöker övertala dem att betala.""
Margareta Lund
Expert AshleyMadison.com senaste test
i June 20243

Lämpliga alternativ:

Match Sverige

1.
Match Sverige

5 Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5 Testresultat

Sammanfattning:

i test 2021 AshleyMadison.com:

Den kanadensiska otrohetsajten Ashley Madison har funnits i över 10 år och är den internationellt mest kända kontaktförmedlingen för otrohet och affärer. Över 36 miljoner ”otrohetssugna” har redan registrerat sig här!

Principen bakom Ashley Madison är enkel: du registrerar dig, skapar en profil och söker sedan efter andra som också vill ha en "affär".

Varför måste den största dejtingsajten för otrohetsaffärer i världen lura sina kunder?

Sedan hösten 2010 har denna dejtingsajt marknadsförts i radio och i andra medier, och hittills har 74 000 svenskar registrerat sig och använt sajten.

Utmärkt funktion

Du kan lägga upp foton på ett hemligt område och ge valda dejtingpartners en nyckel dit.

AshleyMadison.com blev hackade 2015. Detta bekräftar vad vi alltid har skrivit: alla män kontaktas av falska kvinnliga profiler. E-postadresser till 32 miljoner otrohetssugna medlemmar publicerades också! Hur det kommer att fortsätta för AshleyMadison är i nuläget oklart.

Absolut inte utmärkt

I prismodellen ingår inte något tidsbegränsat schablonbelopp, som ofta är fallet på andra sajter för otrohetsaffärer. Här finns i stället ett sorts poängsystem: Du köper ett "kreditpaket" med vilket du sedan betalar för specifika funktioner. Det verkar ganska osmidigt. I vårt test fick vi också frestande meddelanden från "kvinnor" som i de flesta fall bara ville åt plånboken.

Bra grejer på Ashley Madison

Här finns ett lättanvänt gränssnitt som verkar prydligt, enkelt och relativt oskyldigt (när du först loggar in, förstås). Det ger intryck av att webbplatsen försöker leva upp till sin strävan efter diskretion. Du kommer att se samma standardfunktioner som finns på alla dejtingsajter även på AshleyMadison, som till exempel favoritlistor och speciella blocklistor där du kan blockera den du vill ska sluta mejla dig.

Det finns dessutom en annan intressant detalj för kvinnor och män på webbplatsen: Travelling Woman/Travelling Man-funktionen som skapades för att hjälpa människor i farten att hitta andra medlemmar i områdena de reser till.

Du kan söka med hjälp av ett antal olika specifikationer; inklusive språk, etnisk bakgrund, kroppstyp och självklart platsen dit du ska åka. I profilen kan du beskriva din "perfekta matchning" genom att välja olika faktorer och attribut från en lista. Det finns också en plats där du kan lista dina "intima önskningar". Något som också är ganska användbart är att:

Endast medlemmar kan låta andra medlemmar se sina privata bilder.

Ofta innebär detta att ge andra medlemmar en "nyckel" så att de kan titta när som helst. Detta privilegium kan återkallas av ägaren när han eller hon önskar.

Ashley Madison: Otrohet och diskretion

Som en bra integritetsåtgärd kan du sätta dina profilfoton i ett "privatgalleri" och bara visa dem för de som frågar. Dessa foton visas då inte på din profil.

Varning: Cupid på nätet (fejkade profiler) har funnits bland medlemmarna sedan 2013!:

  • Våra manliga testare kontaktades mycket snabbt av kvinnor.
  • För att kunna läsa meddelandena, var vi tvungna att betala. Cirka tio procent av dessa "meddelanden" liknade en dåligt översatt automatisk text.
  • Slutsats 1: Trots att du kommer att möta några svindlare och externt skapade falska profiler så kommer du att kunna genomskåda lurendrejare på sajten, som inte är något annat än falska profiler.
  • Slutsats 2: Men med de återstående 90 % av ”krediten” lyckades vi få bra kontakt med flera andra personer i databasen.

AshleyMadison test i Sverige

Det finns en hög kvot av män (82 %). Detta är inte så bra: ens för otrohetssajter. Det är också synd att par inte kan registrera sig. Kreditsystemet (en virtuell “present” för en enskild person kostar exempelvis 20-50 poäng) påminner om affärsmodellen för en bordell. Det stör kanske inte män så mycket, men det lockar inte särskilt många kvinnliga medlemmar: det såg vi iallafall på vårt AshleyMadison test av medlemmar i Norge.

Vad är gratis på AshleyMadison?

Det finns några funktioner som AshleyMadison har som är gratis för alla medlemmar att använda. Men det finns dock inte många. Dessa involverar vanligtvis helt enkelt att skapa en profil och söka efter medlemmar. För kvinnor är användningen av portalen däremot helt gratis. Det som också är användbart att veta är att de flesta funktionerna (åtminstone för män), kräver användning av “credits” snarare än att man betalar ett pris i form av en fast medlemskostnad. Så du betalar egentligen bara för de funktioner du använder!

AshleyMadison.com - Kostnader:

För män:

  • 100 krediter = 79,00 SEK
  • 500 krediter =  199,00 SEK
  • 1000 krediter =  349,00 SEK

Gratis för kvinnor

Lämpliga alternativ::

Match Sverige

1.
Match Sverige

5 Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5 Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top