tillbaka

Datingtips

Hur finner jag riktigt bra och gratis dejtingsajter på internet?

Hur finner jag riktigt bra och gratis dejtingsajter på internet?

På webben uppstår nya dejtingsajter hela tiden. Bara under begreppet "dejting", får Google upp 460.000 sökresultat.

Dagligen går vi igenom olika slags dejtingsajter för singlar: ofta är det billiga kopior av etablerade firmor, där falska profiler breder ut sig på varje sida och databasen inte fungerar som den ska.

Trots det finner vi då och då fram till helt utmärkta dejtingsajter. De flesta användare ställer oss i detta sammanhang alltid samma fråga:

Finns det då inga riktigt bra dejtingsajter som är helt gratis?

Svaret är:

"Ja och nej – det finns enstaka helt utmärkta dejtingsajter, som till viss del är gratis."

Låt oss försöka förklara detta kanske något oklara uttalande: 

  • Bra dejtingsajter måste i dagens läge rent tekniskt ha något att komma med. En "Vem är online just nu"-funktion hör nuförtiden till standardkraven, och listan på "Must-have"-funktioner blir hela tiden längre.
  • Därutöver krävs en god portion marknadsföringskunskap, så att singlar registrerar sig på just den sajten. Eftersom det är singlarna själva – som ofta finns i ett stort antal i regionen – som gör dejtingsajter attraktiva!
  • Sofistikerade dejtingsajter satsar på bra service till användaren och det är dyrt och måste finansieras.
Allt detta innebär alltid högre kostnader för operatören!

Hur ska han kunna täcka sina kostnader? Dagens dejtingsajter kan inte finansieras enbart av reklamintäkter. Dessutom har sajter fulla av reklam som permanent blinkar och nya fönster som öppnas, en avskräckande verkan på användaren och medför istället att man hellre undviker dessa dejtingsajter.

Vissa förlag, tvkanaler och online-portaler erbjöd tidigare gratis dejtingsajter "vid sidan om", för att på detta sätt vinna och binda kunder till sin egentliga verksamhet.

Dessa dejtingsajter drog förr eller senare på sig skulder och försvann lika snabbt som de uppstått.

Dejtingsajter som erbjuder vissa gratistjänster

En del riktigt bra dejtingsajter har vissa gratiserbjudanden. Som ny, potentiell kund har du möjlighet att fritt surfa på sidorna med kontaktannonser, läsa olika profiler och sätta ut din egen kontaktannons på nätet. Hos vissa kan du till och med svara, när andra kontaktar dig!

Om dejtingsajten XY passar dig och du själv har lust att kontakta singlar, måste du då oftast välja ett betalt medlemskap för att få tillgång till en mängd funktioner, som t.ex. 1:1 chats, automatiska meddelanden via SMS, bättre placering av din kontaktannons på dejtingsajtens sökresultat osv. Det varierar från firma till firma, kolla in våra tester av Dejtingsajter/Kontaktannonser.

De dejtingsajter man inte måste betala på, glömmer man snart igen!

Det ligger något i argumentet, att en singels intresse är betydligt allvarligare och mer bestående, om "han" eller "hon" har betalat för tjänsten.

Faktum är, att dejtingsajter måste investera mängder i marketing, teknik, säkerhet och personal, för att hålla sig kvar på marknaden och ta hand om sina ofta mer än 100 000 singlar. Detta är praktiskt taget omöjligt utan inkomster i form av medlemsavgifter.

Kontakta oss, om du känner till ett undantag från den här regeln!

Hoppsan: Vissa undantag finns det faktiskt: dejtingsajter, som på grund av sin mycket smala målgrupp (kristna singlar, speciella intressen etc.) inte har alltför stora kostnader. Här finns det bland andra ett par väldigt bra dejtingsajter, som inom ramen för sina möjligheter och med en otrolig idealism verkligen har något att erbjuda. Deras tjänster finner ni hos oss under rubriken Speciella Dejtingsajter.

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top