tillbaka

Datingtips

Kontaktannonser eller kontaktförmedling? Vad passar bäst för mig?

Kontaktannonser eller kontaktförmedling?
Vad passar bäst för mig?

47% av Sveriges befolkning lever ensamma och av dessa har ca 40 % lagt ut kontaktannonser på nätet eller kontaktat en kontaktförmedling.

Låter det intressant? Då ska du läsa den här artikeln! Vi går igenom vilket av de två alternativen som är mest fördelaktigt för dig, för att finna "The One and Only"!

De båda viktigaste typerna av att lära känna varandra på nätet är att sätta ut "kontaktannonser" och att träffas via en "kontaktförmedling". Vad är skillnaden mellan de båda alternativen? Det kan man enkelt förklara såhär:

  • kontaktannonser söker singlar spontant själva en potentiell partner, genom att söka igenom olika annonser (med foto blir man mer uppmärksammad) – så som man tidigare gjorde med kontaktannonser i tidningen.
  • Hos en kontaktförmedling fyller man i detaljerade psykologiska frågeformulär. Sedan jämför algoritmexperter de olika medlemsprofilerna enligt omfattande kriterier och skickar dig möjliga partnerförslag.

Nu tänker du säkert, att du själv klarar av att finna din framtida partner. Vid första anblicken verkar därför sajter med kontaktannonser vara det bättre alternativet – och det är oftast billigare än att anlita en kontaktförmedling.

Fördelarna med en kontaktförmedling på nätet ser man först om man tittar närmare:

Du förblir anonym!
Endast de medlemmar, som din kontaktförmedling skickar din anonyma profil till, kan se den. När det gäller kontaktannonser (vilka som regel innehåller ditt foto) är det lite som en själslig striptease, där man lämnar ut personliga detaljer. Det kan väcka lite uppseende på jobbet eller inom vänkretsen, om det skulle upptäckas.

Mer och bättre information!
När du söker efter en lämplig partner genom kontaktannonser, får du bara tillgång till den information som varje enskild individ själv har lagt ut på sin profil. Det är ofta inte mycket. Och det finns inga garantier för att det som skrivits verkligen stämmer.

Högt pris = seriöst partnersökande!
Den som inte vill lägga ner mer än ett par kronor på att flirta på en portal med kontaktannonser, är oftast bara nyfiken, öppen för något nytt eller ute efter att ha kul. En kontaktförmedling på nätet kostar som regel 500-1200 SEK för 3-6 månader. Priset gör att de singlar som registrerar sig där, är allvarligt intresserade av att finna en livspartner. 
Och eftersom det hos en kontaktförmedling kostar mer, har de partnersökande där som regel ett större intresse för att presentera sig på ett ärligt och detaljerat sätt, och slösar inte tid på osannheter.

Att förbise och att förbises är mer osannolikt!
En kontaktförmedling baserar partnersökandet på personliga och psykologiska kriterier. Med erfarenhet av experter fastställs vilka partners som passar just dig. 
Som ett resultat av det, är det mycket möjligt att du finner en drömpartner du annars lätt hade förbisett i massan av kontaktannonser.

Alla får sin del av singel-kakan! 
Känner du igen följande situation? Du är på en fest med en massa trevliga människor. Men det är alltid detsamma: killarna flockar sig runt "Julia Roberts" med sitt förtrollande leende och bjuder henne på drink efter drink, medans inte riktigt lika tjusiga och lite blyga "Maria Nilsson" står ensam och uttråkad i baren. Även "Rune Johansson" kommer i skymundan, eftersom tjejerna bara har ögon för "Tom Cruise".

Det är likadant när det gäller kontaktannonser. Även här kan denne "Tom", som aldrig går hem ensam från nattklubben, knappt värja sig mot mängden av erbjudanden. Och "Julia Roberts" har redan tvingats öppna ännu en e-postadress, eftersom den första redan är full. Å andra sidan är det inget fel med det. Bara det att vi "vanliga" människor ofta kommer bort i mängden, eftersom alla faller för de hotta 5%.
En kontaktförmedling däremot går helt enkelt igenom alla kontaktannonser, analyserar profilerna enligt objektiva kriterier och uppnår därför ofta häpnadsväckande förmedlingsresultat. Medlemmar hos en kontaktförmedling har alltså procentuellt större chans att finna en partner, än vad som är möjligt genom kontaktannonser.

Vår slutsats:

En bra kontaktförmedling ger dig en realistisk chans att finna den partner som är rätt för dig. Den tid som krävs för att söka är mycket mindre, eftersom förmedlingen gör arbetet. Det något högre priset är alltså berättigat.
» Här kommer du till våra Testresultat av "Kontaktförmedlingar"

Portaler med kontaktannonser erbjuder goda möjligheter att lära känna andra singlar snabbt och enkelt. Speciellt intressanta är dessa portaler för singlar som gärna flirtar online. Vissa av medlemmarna är inte heller speciellt intresserade av att verkligen på allvar försöka finna sin drömpartner. 
» Här kommer du till våra Testresultat av "Sajter med Kontaktannonser"

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top