tillbaka

Intervju

Adultfriendfinder.com

Intervju med:

Andrew Conru Grundaren av Adult FriendFinder

fra 13.07.2011Intresserad?

dejting-experten.se ger sig ut på resa. Målet: Kalifornien! Här möter vi Andrew Conru, grundaren av Adult FriendFinder, världens största plattform för sexkontakter

Andrew, har du skapat den bästa portalen i världen för sexkontakter?

Andrew: (Skrattar) Vad ska jag nu ge för ett smart svar på den frågan. Vi kan säga såhär. Om man räknar i siffror, finns det inga liknande portaler på den här planeten som kan mäta sig med Adult FriendFinder.

Vad är receptet för framgången?

Andrew: Adult FriendFinder kan erbjuda alla vad de söker. Vare sig man är heterosexuell, bondage-fan eller lesbisk, kan man hitta en sexpartner. Folk går ut på nätet med sina önskningar och begär, och Adult FriendFinder kan erbjuda dem en lämplig plattform för detta.

Det hela började en gång i mycket liten skala...

Andrew: Ja, utvecklingen är svår att förstå. Vår stora fördel var och är, att vi var de första. År 1994 grundade jag med "WebPersonals.com" den alla första portalen för kontaktannonser. 1996 kom Friendfinder.com, som därefter så småningom blev Adult FriendFinder. Vi insåg snabbt att människor inte bara ville ladda upp bilder av sitt ansikte, utan att man också ibland ville ladda upp foton av sin penis eller sina bröst. Det fanns ett stort intresse för sexdejting!

Hur många medlemmar har Adult FriendFinder idag i Sverige och övriga världen?

Andrew: I Sverige ligger Adult FriendFinder på cirka 200.000 medlemmar. I hela världen är det nog långt mer än 30 miljoner användare på våra nationella sajter.

Alla portaler i företaget FriendFinder.Inc ska tillsammans ha mer än 230 miljoner medlemmar...

Andrew: Det kan jag bekräfta.

Är du fortfarande intresserad av sådana siffror?

Andrew: Naturligtvis är dagens siffror inte lika viktiga som i början, när jag själv hade ansvaret. Efter försäljningen av "Penthouse", ser jag det hela från ett annat perspektiv. Men det är trevligt att se, att man fortfarande lägger tonvikten på de egenskaper som har gjort Adult FriendFinder stora.

Vad är det för egenskaper? Vad är det som har gjort Adult FriendFinder stora?

Andrew: Vi har från den första dagen lagt stor vikt på anonymitet och flexibilitet. Alla användare som loggar in på Adult FriendFinder, kan vara säkra på att deras personuppgifter och foton bara kommer att hamna hos den person som de är avsedda för. Dessutom har vi alltid hållit ögonen vidöppna och kunnat se vad det finns ett behov för. När vi har sett att det finns en marknad för något, har vi försett folk med den produkten.

Skulle du göra om det igen idag, på samma sätt?

Andrew: Utan tvekan.

Hur skulle du bedöma den svenska marknadens roll idag?

Andrew: Sverige har nästan 10 miljoner invånare och är därför en marknad att ta på allvar. Men om man ska vara ärlig, så spelar det ingen roll om någon just nu loggar in i Italien, Brasilien eller Holland. I denna Internets tidsålder spelar platsen där man loggar in bara en liten roll.

På tal om "roll". Ärligt talat: Vilken roll spelar Adult FriendFinder i ditt kärleksliv? Har du någonsin använt sajten för privat bruk?

Andrew: (Skrattar) Även om jag hade det, skulle jag inte säga det till dig. Diskretion var och är något som står i förgrunden.

Tack för samtalet och lycka till!


Intresserad?

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top