tillbaka

Intervju

C-Date Sverige

Intervju med:

Heinz Laumann C-Date-chefen

fra 12.05.2012Intresserad?

Casual dating, som översatt ungefär betyder "förhållande utan engagemang", blir allt mer vanligt. En av anledningarna till framgången är casual dating-portalen C-Date.se. Vi träffade C-Date-chefen Heinz Laumann för en intervju.

Varför är casual dating så populärt?

Heinz: Att casual dating är så populärt beror på att många av en rad olika skäl inte söker ett permanent förhållande, men att man samtidigt vill dra nytta av fördelarna med en relation. Det är trevligt att gå ut och äta tillsammans, och tillbringa mysiga kvällar ihop. Naturligtvis spelar även de fysiska aspekterna en stor roll. Vi på C-Date erbjuder alla intresserade den förmodligen bästa plattformen för sökandet efter detta.

Vad är det egentligen för service som C-Date erbjuder?

Heinz: Vi ger människor möjlighet att hitta en partner för speciella tillfällen. Båda parter är på det klara med att det inte är något varaktigt.

Handlar det i första hand om sex på C-Date?

Heinz: Nej. Först och främst handlar det om att föra samman människor som delar vissa behov, och som vill träffas en eller flera gånger. I många fall handlar det om sex. Men vi följer mottot: Allt är möjligt, men det finns inga måsten.

Många sajter av det här slaget har ett lite dåligt rykte. Hur är med C-Date?

Heinz: Ta en titt på vår sajt. Den är allt annat än en billig porrsajt och lever upp till vår slogan ”casual dating med klass”. För oss handlar det inte om att skicka sexbilder fram och tillbaka. Hos oss kan Herr A hitta en kvinna i närheten som han träffar då och då, för att äta middag och ha sex med. Helt okomplicerat.

Hur många medlemmar har ni i Sverige?

Heinz: Sedan 2008 har mer än 200.000 användare registrerat sig hos oss. I premiumsegmentet har vi ca 50.000 betalande och aktiva medlemmar.

Av dessa är förmodligen 90 % män, som överallt annars...

Heinz: Nej! Hos oss är 52 % män och 48 % kvinnor registrerade. På en sajt som C-Date är det en fenomenal fördelning.

Finns det ett stort intresse för casual dating bland svenskarna?

Heinz: Ja, intresset är enormt. C-Date växer med hundratals användare varje dag. Just nu är det framför allt utbildade personer med respekterade yrken som registrerar sig hos oss.

Varför är C-Date bättre än konkurrenterna?

Heinz: Eftersom vi är de enda som medvetet väljer att fokusera på casual dating. För oss handlar det inte om att arrangera en unik sexträff. Vi vill sammanföra två personer, som tillsammans vill och kan försköna sina liv under en bestämd tidsperiod.

Hur kan du se till att jag träffar den rätta eller rätte?

Heinz: Alla som loggar in skapar först en profil. I den kan man ange exakt vad man söker och fylla i hur man själv är. Hetero, homo, lesbisk, bisexuell, utan begränsningar och så vidare. Vårt system gör risken för misslyckande minimal. Tro mig.

Skulle du själv registrera dig på C-Date?

Heinz: Om jag hade behövt: Ja! Produkten är helt enkelt bra och pris/prestation stämmer!

Kan du avsluta med att berätta om utvecklingen för C-Date i Sverige under de kommande åren.

Heinz: Vi planerar en betydande ökning av antalet premiummedlemmar. Jag tror inte att det är orealistiskt att åtminstone fördubbla antalet användare under de närmaste två åren. Casual dating är en avslappnad, okomplicerad, glädjande trend som ligger i tiden...

Tack för intervjun och lycka till!


Intresserad?

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top