tillbaka

Intervju

E-Kontakt

Intervju med:

Frans Storm VD av E-kontakt.se

fra 05.01.2012Intresserad?

e-kontakt.se har funnits på den svenska nätdejtingmarknaden sedan 2005, och sajten har sedan dess kunnat uppvisa över en halv miljon användare. Vi träffade e-kontakts VD Frans Storm för en intervju.

Hemsidan hos e-kontakt.se ser inte ut att ha gjorts med särskilt stor omsorg...

Frans: Det är din åsikt. Jag håller inte med. De flesta som är ute på nätet är trötta på att många hemsidor är fulla med information, färger och banners. Hos oss är det annorlunda. Vi har lagt ut alla nödvändiga funktioner på hemsidan. Men inget mer än det.

Vad händer efter att jag har registrerat mig?

Frans: På "insidan" av ditt konto kan du sedan snabbt och enkelt hitta all information du behöver för att bli framgångsrik på dejting.

Hur kan e-kontakt fortfarande hålla sig kvar? Marknaden är mycket konkurrensutsatt och många av era konkurrenter har mäktiga bolag i ryggen.

Frans: Vår sajt är, som sagt, inte gjord för att visas upp. Vi vill ge människor en tillförlitlig dejtingsajt, där de kan känna sig hemma och trivas. Folk har blivit förtjusta i sajten och förblir därför lojala mot oss.

Över 500.000 personer har registrerat sig på e-kontakt.se under åren. Hur många av dessa är fortfarande aktiva?

Frans: Det kan man inte säga exakt. Jag skulle uppskatta att vi har 150.000-200.000 aktiva användare varje månad. Omsättningen hos oss är ganska stor, men det håller ju också sajten levande. För ingenting är väl tråkigare än en dejtingsajt där de gamla användarna aldrig byts ut mot nya.

Hur stor är andelen kvinnor på e-kontakt.se?

Frans: Ungefär 43 % av våra användare är kvinnor. En mindre andel kvinnor jämfört med män är helt normalt.

Vad har e-kontakt.se att erbjuda?

Frans: Vi ger människor möjlighet att ta kontakt med varandra på olika sätt: via e-post, chatt eller till och med via en egen blogg. Vem som helst kan berätta vem han är och vad han eller hon söker. Med hjälp av denna information hittar par oftast varandra ganska snabbt. Vi erbjuder också möjligheten att ladda upp hela 30 personliga foton. Det gör ingen av de andra operatörerna. Trots att ett foto kan säga så mycket om en person.

Hur dyrt är ett medlemskap på e-kontakt.se?

Frans: För en månad betalar man 279,00 kronor. Vid ett längre medlemsskap kan månadsavgiften sjunka till 99,00 kronor.

Varför skulle du själv logga in på e-kontakt.se?

Frans: Eftersom jag på denna sajt hittar allt det som en singel söker: många trevliga kontakter från Sverige, en sajt som är enkel att använda och interaktiva aktiviteter som chatt och mycket mer. Allt till ett rimligt pris.

Alla tänker inte så. Konkurrenterna kan också visa upp goda tillväxtsiffror...

Frans: e-kontakt.se måste inte vika undan för någon. Visst finns det ett antal andra dejtingsajter, men vi har alltid hållit oss kvar och dessutom ökat våra siffror. Som jag ser det, kommer vi även i framtiden att ligga bra till.

Då önskar vi dig lycka till och tackar för intervjun! Ha det bra!


Intresserad?

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top