tillbaka

Intervju

eDarling.se

Intervju med:

Christian Vollmann VD för eDarling

fra 15.04.2012Intresserad?

Christian Vollmann är VD för e-Darling, en fortfarande relativt ung kontaktförmedling på nätet. Vollmann samtalade med dejting-experten.se om fördelarna med e-Darling, hans framtidsplaner och konkurrensen från andra dejtingportaler.

e-Darling har bara funnits i branschen sedan 2010. Hur ser bilansräkningen ut mer än två år senare?

Christian: Den ser mycket positiv ut! e-Darling har blivit mycket väl mottaget av singlarna i Sverige. Under det första året kunde vi öka vårt medlemskap i Sverige från 0 till ca 50.000. Det talar för sig självt!

Varför skulle du själv registrera dig som singel på e-Darling?

Christian: e-Darling är en mycket dynamisk, fräsch portal med en mycket balanserad fördelning av män/kvinnor och en intelligent, dvs en självanpassand matchningsalgoritm. Detta innebär att varje framgång lagras i systemet och att den sedan har en inverkan på andra förslag. Dessutom erbjuder vi ett mycket brett tvärsnitt av samhället, får genom riktade reklamkampanjer ständigt nya medlemmar och är nästan de enda som ger en framgångsgaranti.

Hur fungerar det? Får man pengarna tillbaka om det inte slutar med äktenskap?

Christian: Nej, riktigt så stor framgång kan vi naturligtvis inte garantera, även om man på vår dejtingsajt kan läsa många framgångshistorier om e-Darlings gifta par. Nej, vi garanterar ett antal kontakter med andra medlemmar under en viss period. Det är 10 under ett halvår och 20 under ett helt år. Men i nästan alla fall blir det många fler ...

Ser ni verkligen på hur ofta Kalle Svensson har flirtat?

Christian: Nej, naturligtvis sker allt det där i vårt system. Hanteringen av våra kunders information är mycket känslig. Här ställer vi samma kvalitetskrav som på vår kundservice.

Är det en av orsakerna till att e-Darling har ökat så snabbt?

Christian: Absolut. Men det finns en hel rad positiva faktorer som identifierar vår framgång. Dessa inkluderar: Medlemmar som snabbt har insett att vårt förmånspaket passar för dem. Ett väl fungerande personalteam. Aktivt media- och PR-arbete. Och naturligtvis även vårt matchningssystems framgångar.

Enligt vilka principer arbetar e-Darlings system?

Christian: Omedelbart efter att medlemmen har tagit personlighetstestet, börjar matchningsprocessen. Här jämförs psykologiska och sociodemografiska uppgifter från tusentals användare. Denna metod är baserad på den så kallade ”fem faktor-modellen”, som tar med alla faktorer för en lyckad relation i beräkningen. Tillsammans med psykologer och relationsforskare kommer e-Darling även att fortsätta förbättra systemet - det är säkert.

Många singlar tycker att det är trevligt med kontaktförmedling. Men de trivs bättre med den frihet en dejtingsajt ger? Vad anser du om det?

Christian: Alla kan själva bestämma var de vill hitta sin drömpartner. Min inställning till detta är helt klar: Sajter för kontaktförmedling, som e-Darling, lämnar inget åt slumpen och tar hand om alla på ett nästan personligt sätt. Vi övertar en hel del nervpåfrestande arbete från våra medlemmar och besparar dem därmed mycket tid. Dejtingportaler kan ibland ge användarna ett högre underhållningsvärde, men de är ofta mycket ytliga och utan förpliktelser. Men den som allvarligt söker en partner, kan säkert bortse från den spänningen. För varje dag som man är ensam, är en dag för mycket.

Vad kan användarna i Sverige förvänta sig under de närmaste åren?

Christian: De kan förvänta sig en fortsatt stark tillväxt när det gäller medlemssiffrorna. e-Darling är fortfarande en av de snabbast växande portalerna - inte bara i Sverige. Genom riktade annonskampanjer har vi under de senaste månaderna gjort den positiva stämningen i företaget känd för allmänheten, och därmed även hittat många nya anhängare. Så kommer det att fortsätta ...

Tack för intervjun och lycka till under de kommande åren


Intresserad?

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top