tillbaka

Om oss

logo-om-oss

Några ord om oss!


Det är januari 2024 och vi kan se tillbaka på de hektiska åren som gått: Vår initiala "öl-idé" är numera Europas ledande informationssajt för nätdejting.

Några siffror för att bekräfta vår framgång:
 • Våra 15 europeiska webbplatser har besökts mer än 50 miljoner gånger.
 • Vi har hjälpt mer än 4 miljoner singlar att hitta vägen till en passande dejtingsajt.
 • Fram till idag, har vi svarat på mer än 10 000 mejl från singlar utan kostnad.
 • Våra webbplatser har rekommenderats mer än 1 000 gånger i media.

1. Varför behövs "Dejting-Experten.se"?


Statistiken talar dock ett annat språk, eftersom det - bara i Sverige - finns (håll i dig!) cirka 1,6 miljoner singlar. Vänkretsar förändras ständigt och mer än 2,5 miljoner svenskar är av och till singlar, och av den anledningen mer eller mindre aktiva i sökandet efter sin perfekta matchning.
Även de som försöker undvika ett seriöst förhållande för att kunna ägna sig åt sin heliga självständighet, behöver då och då en trevlig partner för olika gemensamma aktiviteter. Utöver detta, finns det ganska många människor som har en relation och söker erotiska äventyr samt par som hoppas att hitta likasinnade för att dela sexuella erfarenheter.

Låt oss vara ärliga:

Vilken normal, sexuellt mogen svensk vill vara ensam?!

För bara några år sedan, kunde du fortfarande träffa dessa "sökare" på fester, nattklubbar och barer - eller hitta dem bland de årligen 80 000 modiga män och kvinnor som satte ut kontaktannonser i dagstidningen. Lyckligtvis har ytterligare en möjlighet att träffa någon dykt upp:

Internet gör det möjligt att kommunicera så mycket du önskar med likasinnade i hela Sverige. Mer än 5 miljoner svenskar har registrerat sig på dejtingsajter sedan år 2000 och över 1,8 miljoner användare är aktiva varje månad (senast uppdaterat i januari 2010).
Detsamma gäller för vår närmaste omgivning: bekanta, vänner, släktingar... många har testat någon form av dejtingsajt och flera av dem ställdes inför problem vid sitt partnersökande på nätet.

 • Ett stort antal av dem vandrade hjälplöst runt i internetdjungeln, överväldigade av alla möjligheter som bjöds: kontaktannonser, blind date, agenturer för kontaktförmedling, singel resor, SMS-flirt, video chat - och hundratals operatörer att välja mellan.
 • Några hade registrerat sig på en eller flera dejtingsajter men blev snabbt besvikna: tekniska brister, många falska profiler, dyra telefonsamtal för att komma i kontakt, eller spridning av personuppgifter till tredje part dämpade deras förtjusning.
 • Ett extremt frekvent klagomål gällde medlemsavgifterna: "Först sa de att medlemskapet var gratis. Jag höll på en halvtimme med att fylla i frågeformuläret och var ivrig att börja direkt. Men jag kunde inte, eftersom det krävdes ett premium-medlemskap för att kunna kontakta någon och det kostade en hel del."

Och många fler frågor har kommit upp: "Hur skriver jag en framgångsrik profil? Är det viktigt att ladda upp ett foto? Hur strikt ska jag vara med mina sökkriterier? Och hur umgås jag effektivt på nätet?"
Vid ett tillfälle gick det för långt, och medan vi tog en öl tillsammans kom vi på idén att skapa en webbplats som skulle hjälpa singlar på nätet med omfattande och professionell information.
Hösten 2002 började vi först göra intensiva undersökningar i djungeln av tyska dejtingsajter. Vi möttes av ett ohanterligt antal av cirka 1 800 tysktalande dejtingsajter: professionella, amatöraktiga, tillförlitliga sajter, lurendrejare, tekniskt felfria sajter, sajter med en massa tekniska problem, vissa med ett stort antal medlemmar, andra med ett lågt antal besökare etc. I februari 2005 hade antalet dejtingsajter redan stigit till 2 500 (sedan dess har vi slutat räkna)... Vi började med tester, blev bekanta med ämnet och upptäckte en bransch som är oerhört blomstrande men som inte riktigt har undersökts ännu.

2. Vår mission


Vi på Dejting-Experten.se ser oss själva som oberoende och objektiva observatörer av dejtingmarknaden. Vi testar operatörer vad gäller deras kvalitet, effektivitet och integritet; med andra ord - deras pris-/prestanda-förhållande.
Vår mission är inte bara att hålla koll på den dagligt växande dejtingmarknaden åt dig, utan också att ge praktiskt orienterade tips om hur du kan maximera din framgång med nätdejting. Mest av allt vill vi skydda singlar från att förlora massor av pengar och tid hos bedragare på singelmarknaden.
Vårt informationserbjudande är uppdelat i tre områden:

a) Klassificering av kategorier och testning av dejtingsajter:
 • Vilka dejtingmöjligheter finns det på nätet? Vad är skillnaden mellan dejtingsajter med kontaktannonser, agenturer för kontaktförmedling osv? Vilket dejtingalternativ uppfyller bäst mina behov?
 • Hos vilka operatörer kan jag registrera mig med gott samvete? Vad har varje operatör att erbjuda? Vilka är deras styrkor och svagheter? Hur är deras pris-/prestanda-förhållande?

 
b) Tips för nätdejting:

 • Hur umgås jag framgångsrikt på dejtingsajter?
 • Vilka knep finns när det handlar om specifika operatörer? Hur kan jag optimera mina chanser?

Gå till nätdejtingtips för singlar


 
c) Bakgrundsinformation om nätdejting:

 • Exklusiva intervjuer med beslutsfattare och experter
 • Nyheter från dejtingsajternas värld
 • Nätdejtingblogg för insiders i branschen


Särskilt när vi jämför olika operatörer, är vår regel nummer ett rättvisa och självständighet. Vi lägger ner mycket tid och kraft på våra tester, för att kunna rekommendera den perfekta dejtingsajten. Vår hobby har på senare tid övergått i hårt arbete, men vi har också haft massor av otroligt roliga stunder vid våra undersökningar (vi är själva medlemmar på alla dejtingsajter vi testar). Tänk bara på alla blind dates vi har haft!;)


3. Vi behöver din feedback!


Trots detta: Vi behöver även dina vittnesmål för att nå vårt mål. Det är enda sättet att backa upp våra egna erfarenheter och rapporter och ge dem mening.

Så: Beröm och kritisera oss gärna när du så önskar! Du hittar olika möjligheter att komma i kontakt med oss på vår kontaktsida.

Vi hoppas att du kommer att trivas på vår webbplats, och önskar dig lycka till med att hitta en partner!

Top