Allt du behöver veta om Speed Dating & blind date i Sverige:

Blind date eller speeddating passar kanske inte för alla. Det skiljer sig väldigt från de föreställningar som de flesta av oss har. Vid blind date och speeddating handlar det ju inte om en klassisk dejt. Här hittar du inte först en intressant profil på någon av de många dejtingsajterna, du pratar inte först i telefon med föremålet för din uppmärksamhet och det leder inte till en första dejt...


Speeddating i Sverige

Det speciella med blind date och speeddating är att det handlar en ren dejting utanför nätet och att det som regel sker inom ramen för så kallade singelparties. Det finns naturligtvis också portaler, vilka med korta samtal med webbkamera bedriver en slags speeddating, men dessa bör du helst avnjuta med försiktighet. I vissa av våra tester fanns det män och kvinnor som använder sig av den korta samtalstiden för att visa upp olika kroppsdelar. Men detta har egentligen ingenting gemensamt med "riktig" blind date och speeddating.

Speed Dating & Blind date då och nu

Denna typ av evenemang har i princip alltid funnits. Även för hundra år sedan, utnyttjade societeten dansevenemang för att "gifta bort" singlar. Under åren har detta förändrats. De yngre träffades i barer och fick varje gång ta mod till sig för att börja prata med en intressant person, eller så tog man kontakt med varandra på dansgolvet till heta rytmer. Blind date och speeddating är i grunden bara ett organiserat möte och ska i princip ske utan att man behöver vara nervös för det första steget (att ta kontakt).

Speed Dating och blind date i Sverige hur fungerar det

Dessa evenemang sker i allmänhet enligt ett speciellt schema. Arrangören försöker i förväg att skapa en rättvis balans mellan könen. Vanligtvis kan det vara svårt att hitta exakt 50 % kvinnor och 50 % män för blind date och speeddating. Arrangören bestämmer sedan en tidsperiod (minuter) under vilken paren får känna varandra. Därefter måste både mannen och kvinnan byta dejtpartner. Du kan hitta denna typ av evenemang i alla större städer i Sverige. Ta en titt i den lokala pressen eller på nätet, för att ta reda på när och var nästa blind date eller speeddating arrangeras. Om denna typ av dejting inte är intressant för dig, eftersom urvalet av potentiella partners är för lågt eller ett sådant evenemang tråkar ut dig, kan du ta en titt på våra testsegrare inom nätdejting.

Här kan du komma igång med Speed Dating/Blind date
2Priser från 149,00 SEK/mån
525.000
i Sverige
5Priser från 79 SEK/mån
130.000 per vecka
i Sverige
3,5Priser från 79 SEK/mån
Letar du efter något annat?

Då ska du läsa vårt test med alla detaljer om antalet användare, priser, etc ...

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top