tillbaka

Testresultat

Vi har analyserat:

Tinder-appen

It's how people meet

3

Screenshot:

Tinder-appen

Lämpliga alternativ:

Match Sverige

1.
Match Sverige

5 Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5 Testresultat

Sammanfattning:

i test 2021 Tinder-appen:

Det tycker vi sammanfattningsvis om "Tinder-appen":

I Sverige härskar Tinder-feber. Denna nya dejtingapp har slagit ner som en komet i vårt land - åtminstone i media.

Tinder – nu sveper vi i kärlekens namn

I början av 2014 marknadsfördes Tinder.com kraftigt i svensk media. Sedan dess har denna mobila flirt- och dejtingapp, som startades i USA i september 2012, blivit mycket populär i Sverige. Till att börja med låg antalet aktiva användare i Sverige på cirka 150.000 varje månad; men efter uppmärksamheten i media förra året ligger den siffran nu på omkring 300.000. 2015 borde därför bli ett mega-tillväxtår för detta unga företag.

tinder norge

Tinder-appens princip

Media har obevekligt marknadsfört appen som ett nytt sätt att dejta - och enligt vår mening övervärderat den betydligt. Med Tinder-appen handlar det, om man ska vara ärlig, förmodligen mindre om en revolutionerande ny dejtingform och mer om ett nytt sätt att lära känna andra via mobilen.

Svepfunktionen på Tinder-appen

På Tinder sveper man, hela tiden, och bestämmer därmed vilka flirtkandidater som är godkända och vilka som inte är det: en svepning till vänster betyder ungefär "ointressant, radera", och åt höger betyder "spännande, jag är intresserad".
Och bara när två användare ömsesidigt gör en svepning åt höger, har de möjlighet att lära känna varandra i verkligheten. Målgruppen för Tinder-användare är 28-35 år.

Etymologin om denna okomplicerade dejtingapp

Ordet Tinder betyder fnöske eller tände på svenska, dvs. det startmaterial eller så kallat "brännbart material" som behövs för att göra upp eld – och ja, där måste man förmodligen ge Tinder-appen all rätt - namnet är här faktiskt programmet. Inte mycket tvekan och förhalning, utan målmedvetna svepningar och utbyte av personlig information är det som gäller på Tinder-appen!

Tinder-appens tekniska specifikationer

Enkel och snabb att hantera är den, Tinder-appen för okomplicerade och snabba flirtar. Ett Tinder-konto är tillgängligt för iPhone- och Android-telefoner, och kan enbart registreras via Facebook.
Profilinformationen genereras automatiskt efter användarens förnamn och ålder, och laddar upp fem valfria bilder från din Facebook-profil.

Och här är Tinder-appens trevliga reklaminslagLogga in via Facebook

Sättet att logga in på Tinder.com är inte bara det speciella med denna flirtapp, utan kanske också det som får eventuell kritik. För att använda Tinder-appen behöver du ha ett konto på Facebook. Vilket kan kännas onödigt för den som av någon anledning inte har det, och som inte vill skaffa sig ett Facebook-konto.

Vissa användare som har en FB-profil kommer heller inte med särskilt förtjusta kommentarer, eftersom man på Facebook uppger personlig information om sig själv (vänner, intressen, ort, ålder) som man kanske inte vill dela med sig av till Tinderbekantskaperna...

Tinders gratisfunktioner och kostnaderna för Tinder Plus

Över ett år efter att Tinder.com slog ner som en komet i vårt land, vill skaparna försöka tjäna pengar på sin mobila flirtapp och har därför lanserat en avgiftsbelagd Tinder Plus-version. Fördel: basfunktionerna på Tinder-appen är fortfarande bekväma att använda och 100 % gratis. Men för absoluta Tinder-fantaster finns det nu också två mer avancerade funktioner - Ångra och Pass. Trevliga att ha, men inte nödvändiga - enligt oss.

Funktionerna "Ångra" och "Pass"

Din Tinder-passion måste redan vara ganska uttalad, om du är villig att punga ut med nästan 16 EUR för två tilläggsfunktioner. Men vem vet, kanske är det just de ultimata komfortfunktionerna som hela världen kommer att bli överförtjust i... Med Ångra-funktionen kan du ångra den senaste svepningsgesten; det vill säga, om du redan har svept till vänster och sedan tänker "Åh, vad synd, han/hon var ju faktiskt inte så illa", kan detta förhastade beslut återkallas med Ångra-funktionen.

Tinder-appen för tjejer vs. killar

Oh ja, vi har upptäckt att, man kan nästan inte tro det, det faktiskt finns en könsspecifik användning av Tinder-appen! Medan killar - de eviga jägarna - generellt sett hellre drar till höger (ungefär 46 gånger på 100 svepningar) och hoppas att alla deras otaliga "yeps" rent matematiskt sett resulterar i en tillfredställande matchningskvot, är tjejer mer selektiva, eller låt oss säga kräsna: av 100 svepningar är bara ungefär 14 till höger. Vilket betyder: killar behöver oftast ingen Ångra-funktion, eftersom de ändå nästan alltid sveper åt höger. För tjejer har dock returfunktionen visat sig vara ganska användbar.

Dejtingappen med pass – är den användbar?

Den som är sugen på en Tinder-dejt, har med Pass-funktionen möjlighet att ändra sitt läge och att exempelvis på morgonen få tillgång till kandidater från Göteborg och på kvällen kanske från Malmö. Bra att veta: den maximala räckvidden för flirtförslag är 161 kilometer från den plats där du befinner dig.

Ditt Tinder-universum

Som en del av mediahysterin kring Tinder:s flirtapp, har otaliga nya utlöpare, vidareutvecklingar, speltyper och kopior av Tinder vuxit upp ur jorden och försökt få fotfäste i spåren av denna framgångsrika dejtingapp - eller åtminstone få en bit av kakan.

Vad olika människor runt om i världen, som har inspirerats av Tinder-appen, har kommit upp med skulle man kunna fylla en hel bok med...

Tinder-appen - Kostnader:

  • Tinder-appen är i grunden helt gratis.
  • För de mer avancerade funktionerna "Ångra" och "Pass" betalar du 160,00 SEK per månad (Tinder Plus).

Lämpliga alternativ::

Match Sverige

1.
Match Sverige

5 Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5 Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top