tillbaka

Testresultat

Vi har analyserat:

Academic Singles

Hitta utbildade singlar som du

3,5

Screenshot:

Academic Singles

Lämpliga alternativ:

ElitSinglar.se

1.
ElitSinglar.se

5 Testresultat
Academic Singles

2.
Academic Singles

4 Testresultat

Sammanfattning:

i test 2021 Academic Singles:

Academic Singles- hur anmäler jag mig och vad måste jag tänka på?

Som testare av dejtingsajter har man en både spännande och kul vardag. Varje vecka publiceras nya portaler som behöver testas och utvärderas. Många användare av vår webbplats ger oss beröm för de detaljerade testerna, men sedan en tid tillbaka får vi också allt fler brev från singlar som inte vet särskilt mycket om internet, men som nu vill hitta en ny partner.

Så vad kan man då göra, om bara det att registrera sig är en utmaning? Helt klart; göra sig av med rädslan för det okända! Vi har därför slagit våra huvuden ihop och skrivit ner det vi har kommit fram till, för att kunna bjuda på ett verkligt speciellt test :-). Hoppas att du kommer att gilla det!

Det första intrycket – vad kan det säga oss?

Är det verkligen gratis att bli medlem?
Är det verkligen gratis att bli medlem?

Academic Singles har en tydlig och modern design. Detta säger oss till en början att portalen verkar vara professionell och seriös. Man störs inte av reklambanners som försöker sälja något till oss. Det är positivt! Ofta hittar man på mindre portaler "buttons" som lockar med en särskilt hög andel kvinnor, eller olika rabatterbjudanden. Men här finns inte mycket av det. Endast ett litet meddelande med texten "Registrera dig gratis NU!" säger oss att det är gratis att skapa en profil.

På grund av vår mångåriga erfarenhet kan vi berätta att det verkligen är gratis att registrera sig på Academic Singles, men att det bara gäller själva registreringen. Detta är helt normalt och inget ovanligt. För det vore ju dumt, om du skulle vara tvungen att betala innan du får titta på profiler. Därför kan du först logga in hos varje operatör och titta runt på webbplatsen utan kostnad. Om du nu undrar om en gratissajt är bättre än en där du måste betala, då får du gärna ta en titt i vår guide. I den har vi redan gått igenom ämnet och tagit upp alla för- och nackdelar.

Hur gör jag för att anmäla mig?

Det är inte alls svårt. Efter att du på startsidan har angett ditt kön, om du söker en man eller kvinna, samt din e-postadress och ett lösenord; kommer du till ett frågeformulär. Detta är helt normalt på nätdejtingportaler som erbjuder kontaktförmedling. Baserat på dina angivna uppgifter genereras matchande kandidater som du själv väljer om du vill kontakta.

Frågeformuläret fastställer dina önskemål och preferenser!
Frågeformuläret fastställer dina önskemål och preferenser!

Som du kan se på bilden, har vi redan börjat fylla i svaren. Förutom olika flervalsfrågor med två möjliga svar, finns det också frågor där du ska ange hur mycket du gillar något, eller hur mycket du ogillar det. Ett enkelt exempel: din framtida partner diskar aldrig. Vad tycker du om det, hur mycket stör det dig? Då har du sex olika nivåer att välja mellan, där du kan göra klart om du inte bryr dig, eller om du tycker att det är väldigt irriterande. Det kompletta testet befattar sig tematiskt med dina önskemål och egenskaper. Du kommer att bli ombedd att ange vad som är viktigt i ett partnerskap, eller vilka egenskaper som utgör din personlighet. Trots det… så är testet på Academic Singles lite kort. Vi hittade bara 25 frågor. (En jämförelse: ElitSinglar har 280 frågor! Om du vill veta mer om ElitSinglar, kan du gärna ta en titt på vårt test.)

Därefter ska du även fylla i en del information om dig själv, dvs. du väljer ett användarnamn, anger din ålder, region samt optiska egenskaper såsom ögon- och hårfärg. Du kan dessutom ladda upp fem bilder (vi använde till att börja med bara en), så är du klar!

Vad händer sedan på Academic Singles?

När du har registrerat dig hamnar du på det interna medlemsområdet. På översiktssidan kan du direkt se vilka matchande profiler som är utvalda och väntar på dig. Ju högre index, desto mer troligt är det att du passar ihop med personen i fråga. Som du också kan se, hittar du endast nödvändiga funktioner på portalen; såsom din brevlåda, profil och matchningar.

Fokus ligger på matchningarna!
Fokus ligger på matchningarna!

Det finns inga stora jippon eller aktiviteter som man skulle kunna spendera sin tid på. Din huvudsakliga uppgift blir därför att sysselsätta dig med dina matchningar och att göra din profil så tilltalande som möjligt. Du fick till att börja med svara på en massa frågor, men profilen är fortfarande helt tom. Gå därför till "Min profil" så får du en överblick över alla områden som ännu inte är ifyllda.

Fyll i alla uppgifter i din profil, det ökar dina chanser…
Fyll i alla uppgifter i din profil, det ökar dina chanser…

När ett område är fullständigt ifyllt, markeras det med en grön bock. Under "Livsstil" handlar det om de sju frågor som kretsar kring din favoritmat och din fritid. "Åsikter" sysselsätter sig med dina karaktärsdrag och relationer. Alla frågor har skapats efter flervalsprincipen, men om du vill kan du understryka dina svar med en liten text. Det är dock inte ett måste! Slutligen finns det en personlighetsrapport. Där kommer du att se alla dina resultat i en översikt.

Nu är du klar med skapandet av din profil och kan titta runt i lugn och ro. Har du några meddelanden, eller gillar du någon av matchningarna? Ta din tid, ha kul..., det finns inget som är rätt eller fel.

Är profilerna av hög kvalitet?

Så, nu är vi klara med din profil, men hur det ser ut med dina potentiella partners profiler? Finns det en tydlig översikt, vilken information får man och vilka funktioner finns det?

Vi tog snabbt itu med just detta, och läste igenom profilerna som var våra första kontaktförslag. Efter ungefär en timmes genomgång av dem (du får ju lyckligtvis ett obegränsat antal kontaktförslag!) så kan vi meddela att det redan fanns ett varierat utbud.

Profilerna skiljer sig något från det klassiska standardformatet. Du hittar inga ändlösa texter där användarna avslöjar allt om sig själva, utan allt är relativt öppet. I den övre delen väntar dig, förutom profilbilden, all standardinformation. Du vet alltså redan under de första tio sekunderna var din kontakt kommer ifrån, hur gammal X är, samt om X röker, dricker eller har barn. Helt enkelt den vanliga standardinformationen… Det är dock intressant, att profilbilderna har ett särskilt skydd. Först trodde vi att det bara var Premium-medlemmar som kan se den riktiga (icke-suddiga) bilden, men vi hade fel! Bilderna förblir dolda tills dess att användaren släpper dem fria, även efter att du har blivit medlem. Det är en riktigt bra grej!

Se hur ni passar ihop!
Se hur ni passar ihop!

Också mycket användbar är översikten med portalens kompatibilitetscheck. På det övre området öppnar du bara ett nytt fönster för att se hur mycket du harmoniserar med denna person. Vid en perfekt matchning förenas era intressen i ett hjärta, annars kan du se hur nära eller långt isär era inställningar är från varandra.

Se vad andra medlemmar tycker om.
Se vad andra medlemmar tycker om.

Nedan hittar du en sammanfattning av personens önskningar, hobbys och drömmar. Designen i form av bilder och sökord tycker vi är mycket skickligt gjord, därför att den skapar direkta samtalsämnen. Tycker du att det är jätteintressant att din kontakt gillar rockmusik, då kan du ta kontakta X direkt angående detta och fråga om hans eller hennes favoritband. Men det är emellertid inte alla profiler som ser ut som i exemplet ovan. Hos några hittade vi ytterligare texter, medan andra hade en mer avskalad version. Vissa av våra kontaktförslag kunde vi även skicka ett meddelande till, om att de skulle ange mer information i sin profil. :-D

Det ser kanske först ut som en brokig massa, men vi tyckte det var intressant att profilkvaliteten är så hög. Inte bara när det gäller den moderna presentationen, utan också att man har tänkt på en rad olika valmöjligheter. Varje profil återspeglar en del av användarens personlighet. Om en medlem tar sitt partnersökande på allvar, då gör denne också en insats och fyller i sin profil. För kandidater som är aktiva på Academic Singles utan att ha uppgett särskilt mycket information, kan det mycket väl vara så att de bara tog en snabb titt på profilbilderna och inte hittade någon intressant, men att de inte avregistrerade sig. Detta är dock undantag från regeln!

Vad är gratis och vad måste man betala för?

Fram till denna punkt har hela förfarandet varit gratis. Det är bra och så bör det vara, så att du kan få en känsla av om du alls är nöjd med portalen. Men du kan också se att du inte får full inblick. När du gick från testet till det interna medlemsområdet, kunde du inte se profilbilderna av dina matchningar. Nu vet du att även betalande medlemmar först måste få en inbjudan för att kunna se bilden tydligt! Men du kan trots det ta en titt på profilen och få en överblick över er kompatibilitet. Academic Singles låter dessutom varje användare skicka gratismeddelanden. Det låter till en början lockande, men det hela har en nackdel. Du kan som gratismedlem skicka gratismeddelanden till alla dina kontaktförslag, men sedan är det stopp. Den trevliga bonusen ger dig alltså ingenting, för även om du får ett svar så kan du inte läsa meddelandet, eftersom den tjänsten är reserverad för Premium-medlemmar. :-(

För långvarigt användande behöver du betala för ett medlemskap. Priset för detta är relativt lågt, eftersom portalen inte har så många funktioner att erbjuda:

Är det verkligen gratis att bli medlem?

Vilket medlemskap du slutligen bestämmer dig för är upp till dig. Academic Singles kräver att du anger din kreditkortsinformation och sedan kan du börja. Om du vill veta hur du avslutar ditt medlemskap, eller tar bort din profil, kan du scrolla vidare till avsnittet Kundsupport / Avsluta medlemskap.

Har du betalat för ett medlemskap men inte fått några svar? Det kan bero på följande…

Det är också ett tema, som vi ofta hör om:

“Jag registrerade mig hos XY men ingen svarar på mina meddelanden… vad ska jag göra?“

Vi har naturligtvis funderat över detta, eftersom vi faktiskt startade upp vår jämförelsesajt för att hjälpa till att göra människor som söker relationer lyckliga. Därför har vi gått igenom profilerna hos vissa med detta problem och försökt hitta en lösning. Efter en viss tid, kom vi fram till två teorier som vi har haft nytta av vid ett antal senare tillfällen. Därför rekommenderar vi att du, om du har fastnat i en liknande situation, går in i dig själv och att du är helt ärlig.

1. Vad säger din profilbild om dig?

Det är riktigt att det här med bilden inte är en enkel fråga, eftersom alla har en annan uppfattning om detta ämne. Därför kan det ibland vara bra att visa sin profilbild för en god vän, som ger dig sin ärliga åsikt. Ibland kan detta faktiskt göra underverk, eftersom en bild som vi tycker är vacker, kanske inte är optimal för andra. Det har i vilket fall som helst inget med att göra om andra tycker att du är vacker eller ej, utan snarare om hur du presenterar dig själv. Helt konkret…. du skickar inte ett partyfoto som ansökningsbild till din blivande arbetsgivare, om du verkligen vill ha jobbet! Men naturligtvis kan du inte ens med en optimal bild veta om du kommer att få jobbet, eftersom det återigen att göra med personlighet och bakgrund.

På liknande sätt fungerar det när du söker en partner. Är du mer av en lugn typ och letar efter en liknande partner, då är det meningslöst att sätta in en bild på vilda barrundor eftersom det ger fel signaler. Fundera noga över hur du vill framställa dig själv, men börja först med grunderna. Vad du definitivt måste tänka på är att du visar upp ett välvårdat yttre. Ingenting är mer avtändande än smutsiga kläder och fett hår. Nåja, det är ett överdrivet exempel och beträffar bara en mycket liten del av användarna. Men det finns även sådana! Vi var tyvärr tvungna att konstatera det. Om du är en av de flesta som tycker att det är en självklarhet att presentera dig på ett tilltalande sätt, då behärskar du detta ypperligt, och du är säkert också medveten om vilka situationer från ditt liv som du presenterar med dina bilder.

Och eftersom vi vill att du lyckas, kommer här ännu ett bra exempel:

Gå återigen in i dig själv och fråga dig själv om kvinnor eller män, tycker det är sexigt att se dig spela dataspel med en öl bredvid tangentbordet och ett headset på huvudet. Naturligtvis är det en hobby för dig som du gärna håller på med, men hur tror du att en främling skulle bedöma dig efter ett sådant första intryck? Åh, nej… en dagdrivare som bara har de senaste spelen i huvudet, och så dricker han också! Om främlingen i fråga inte har en liknande hobby, så kommer han eller hon att fortsätta vidare till nästa profil och glömma dig.

Hur ska man alltså gå tillväga?

En bild av dig från en vardaglig situation är inte så fel, eftersom en strikt ansökningsbild kan verka lite för seriös. Kanske var du nyligen ute och vandrade, och tog ett foto när du stod framför en vacker bakgrund. Ta den chansen och gör fotot till en selfie. Var du nyligen på en fotosession och tog professionella bilder? Då kan du mycket väl använda dessa också. Naturligtvis kan du även ladda upp spontana bilder, som du tycker understryker din personlighet på ett positivt sätt. Men tänk på, att det ska vara med måtta, överdriv inte och överväg exakt vilka signaler du vill ge.

2. Jag får inga svar… varför?!

Och nu kommer vi till den andra sidan av myntet. Ditt foto är jättebra och ändå får du väldigt få svar. Innan du överhuvudtaget börjar skriva, måste du vara medveten om att du inte är den enda fisken i dammen, utan en del av "dejtingsvärmen" på Academic Singles. Vare sig man eller kvinna; de flesta får meddelanden under den tid de är medlem. Några mer och andra mindre. Föreställ dig att du plötsligt fick en mängd meddelanden; vilken typ av medlemmar skulle då intressera dig mer? En av dem som skriver ett enkelt "Hej", eller någon som skriver ett mer personligt meddelande?

Läs igenom hela profilen!

Däri ligger magin och för att det hela ska fungera så måste man anstränga sig lite. Du kan nog inte föreställa dig hur många människor som gör det enkelt för sig och bara skickar vanliga standardförfrågningar, men dessa användare lyckas som regel inte särskilt bra, vare sig på kort eller lång sikt. För vilken man eller kvinna vill vara en i mängden? Så om du hittar en person som du är väldigt intresserad av att lära känna, se då till att läsa igenom deras profil. Finns det paralleller mellan er? Är du nyfiken på något om den andre och du vill veta mer, så skriv det. Det är dussintals gånger bättre än de andra metoderna och vem vet - med lite tur kanske du får ett svar.

Hur kundvänligt är Academic Singles? Hur kan jag avsluta mitt medlemskap?

Har du ett problem som du söker en snabb lösning på? Då erbjuder portalen olika sätt för att assistera dig med det du funderar över eller behöver hjälp med.
Om du har frågor gällande din profil, eller om du har fastnat i ett annat hörn, då är det logiskt att först läsa portalens FAQ-lista. Den hittar du under alternativet "Hjälp" - på botten av sidan.

Lite dold, men inte svår att hitta!
Lite dold, men inte svår att hitta!

Det finns naturligtvis situationer där vanliga FAQ-frågor inte räcker till. Då har du möjlighet att skicka ett e-postmeddelande till kundtjänst. Kontakta [email protected] så får du hjälp.

Hur avslutar jag mitt medlemskap och hur raderar jag mitt konto?

Om du inte har lust att dejta mer, eftersom du redan har hittat en partner eller bara vill testa en annan portal, då kan du avsluta ditt kontrakt inom uppsägningstiden. OBS! Om du avbokar senare än 14 dagar före utgången av ditt nuvarande abonnemang, så förlängs det med samma kontraktslängd.

Se därför till att säga upp medlemskapet i god tid, om du inte har lust att fortsätta. Du kan skicka formuläret med din uppsägning antingen via fax eller e-post. Vi visar här ett utdrag ur de Allmänna Villkoren. I det kan du se all viktig information, som måste vara inkluderad i din uppsägning:

Här kan du se alla viktiga uppgifter!
Här kan du se alla viktiga uppgifter!

Skicka uppsägningen innehållande dessa uppgifter, så är det hela avklarat. :-)

Hur kan jag radera min profil?

Det är inte heller något problem. Om du vill radera ditt konto helt, ska du gå till startsidan på Academic Singles och klicka på "Min profil". Där hittar du underrubriken "Inställningar". Men för att få full tillgång, måste du först skriva in ditt lösenord och sedan är du inloggad.

På det området kan du ställa in eller ändra allmänna saker; allt från e-postadress och lösenord till nyhetsbrev. Menyn "Profilstatus" är intressant för våra ändamål. Klicka på den här funktionen och bekräfta, så är din profil historisk.

Som sådan, kan vi säga att Academic Singles hör till de kundvänliga portalerna. Vi har sett många andra mer komplicerade fall. Dina data är säkra gentemot tredje part, eftersom portalen aldrig kommer att dela dina uppgifter utan din tillåtelse. En annan bonus är kontaktgarantin, dvs. att om du under ditt medlemskap verkligen inte får en enda kontakt med andra medlemmar, kan du logga in på Academic Singles, kontakta kundtjänst via e-postadressen och få en gratis förlängning av ditt medlemskap!

Vi hoppas att du kommer att ha nytta av vårt test. Om du har frågor eller vill ge oss kritik, är du välkommen att skriva till oss. Annars önskar vi dig lycka till med dejtingen!

Academic Singles - Kostnader:

  • 12 månader = 249,00 SEK/mån
  • 6 månader = 399,00 SEK /mån
  • 3 månad = 599,00 SEK

Lämpliga alternativ::

ElitSinglar.se

1.
ElitSinglar.se

5 Testresultat
Academic Singles

2.
Academic Singles

4 Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top