tillbaka

Datingtips

Hur du skriver en bra kontaktannons. Så skiljer du dig från mängden!

Hur du skriver bra kontaktannons
Så skiljer du dig från mängden!

I Sverige har över 1,1 miljoner singlar satt ut kontaktannons på internet. Å ena sidan medför detta ett stort utbud på nätet för dig, å andra sidan måste du gå smart till väga om du vill uppmärksammas av andra singlar.

Hur det går till, kommer vi att förklara för dig i den här artikeln!

Föreställ dig din kontaktannons som en reklamannons i ett glansigt månadsmagasin, där du själv är produkten och vill bli lagd märke till och skilja dig från mängden av andra fantastiskt utformade kontaktannonser!

Kontaktannonser man inte lägger ner någon energi på, blir inte speciellt uppmärksammade. Investera lite tid i utformningen av annonsen – resultatet kommer att löna sig. Eller skulle du själv kontakta någon, med en profil med en kort, tråkig beskrivning, otydligt foto och pinsamma rättstavningsfel? Säkert inte!

Vissa av er kanske tänker: "Vad spelar det för roll hur min kontaktannons ser ut? Jag söker själv upp andra och flirtar!" Och när du sedan kontaktat någon via flirtpost, vad är det första han eller hon gör då? Gissa tre gånger...

Hur du skriver en bra kontaktannons
Ett foto är ett absolut måste!

Kontaktannonser utan foto försvinner i mängden av singlar, det kan vi lova dig. Temat "Hur ser ett bra foto ut?" är så viktigt, att vi har skrivit en separat artikel om det: 
» Ett foto säger mer än 1000 ord - ibland

Hur du skriver en bra kontaktannons
Rubriken är nyckeln till framgång!

En slagfärdig rubrik gör andra singlar uppmärksamma på dig och väcker nyfikenhet för din kontaktannons. Precis som i verkliga livet är det första intrycket avgörande."Hejsan! Jag är Örjan från Stenungsund och söker en trevlig, sexig tjej som tar hand om hushållet"kommer säkert inte att ge önskat resultat!

Undvik negativa formuleringar som:

  • "Jag har egentligen ingen lust, men en god vän insisterade på att jag skulle sätta ut en kontaktannons, eftersom jag annars aldrig kommer att finna någon..."
  • "Mitt liv är så fruktansvärt tråkigt och jag tänkte att du kunde bjuda på lite omväxling...."
  • "Min senaste kille var en katastrof. Jag är glad att den idioten äntligen har gett sig av och söker nu en trevlig, snäll..."

Negativa uttalanden i din kontaktannons har en avskräckande effekt och är en garanti för att du inte kommer att behöva lägga ner tid på att besvara kontaktannonser. ;-)

Undvik också otroliga överdrifter som:

"Jag har Arnold Schwarzeneggers muskler, Albert Einsteins IQ, Danny DeVitos humor och Richard Geres charm!"

Det där kommer ingen att gå på iallafall. Och om någon faktiskt skulle vara så lättlurad, är det knappast en person du skulle vilja vara tillsammans med, eller hur? Tänk på, att ett ömsesidigt interesse som regel leder till en dejt i verkliga livet. Den pinsamheten kan du alltså bespara dig i förväg.

Hur du skriver en bra kontaktannons
Formulera texten på ett positivt och slagfärdigt sätt!

Med ett tydligt och snyggt foto och en bra rubrik får man den som är intresserad att ta det första och viktigaste steget: att ta sig tid att kolla närmare på din kontaktannons.

Hur du skriver en bra kontaktannons
Om dig: vem är du och vad söker du?

Nu har du möjlighet att presentera dig själv mer detaljerat. Läsaren ska känna sig så tilltalad av din profil, att "han" eller "hon" verkligen vill veta mer om vem du är. Det finns ett sådant enormt utbud av "konkurrenter“. Så, återigen: lägg ner tid och möda på att skapa en text i din kontaktannons som sticker ut från!

Vad är speciellt med dig? Vad kan locka någon till att vilja lära känna dig och att svara på just din av alla kontaktannonser?

Var inte blyg eller rädd för att skriva för bra om dig själv – men se också till att inte överdriva.

Var helt enkelt öppen och ärlig och låt den som är intresserad få veta så mycket som möjligt om dig, för att kunna skapa sig en realistisk bild.

Skriv en lista på egenskaper som du själv och andra uppskattar hos dig. Se till att få med dessa egenskaper i din egen personliga "reklamkampanj" för din kontaktannons:

  • "Jag är äventyrlig och öppen och är angelägen om att äntligen lära känna en person som delar min passion för att resa och se världen."
  • "Är du också en kommunikativ och levnadsglad person? Jag ser fram emot att få höra om dina idéer och drömmar, för att senare kanske uppleva dem gemensamt!"

När su skriver en kontaktannons, är det en bra idé att göra uttalanden som uppmanar andra till att kommentera och svara på dem. Skapa förtroende. Det ligger ju också i ditt intresse att få veta mer om den andra personen!

Gör framför allt inte det stora misstaget, att endast skriva om dina önskningar och förväntningar eller att ställa orealistiska krav:

"Min partner bör vara mellan 30-35 år, minst 1,90 m lång, vältränad, välutbildad, självsäker, förstående, ha humor och en mycket hög nettoinkomst för att kunna ge mig en tryggad tillvaro ." Den drömmannen finns helt säkert inte kvar på marknaden

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top