logo-press

Från pressen och för pressen!

Forskar du om ämnen som "Nätdejting i Sverige" eller "Partnersökande på nätet"? Eller letar du efter undersökningar och marknadsanalyser för nätdejting?

Då har du hamnat rätt hos oss! Genom våra omfattande tester av dejtingsajter har vi samlat på oss en mängd bakgrundsinformation om nätdejtingbranschen, och kan bistå med utförlig information om ämnet.

Och till skillnad från de operatörer som driver sajter med kontaktförmedling, snedsprång, SMS flirt osv. är vi helt opartiska och har inga rosa glasögon på!
Årsöversikt: Var hittade Sverige kärlek online 2018?

Årsöversikt: Var hittade Sverige kärlek online 2018?Efter många års tester av dejtingsajter ville jämförelseportalen Dejting-experten.se veta i vilka regioner dessa är populära. Med hjälp av Google Trends och en tidsperiod på 12 månader har vi därför granskat vissa portaler. De mest populära har sammanställts i olika grafiska diagram.

» Årsöversikt: Var hittade Sverige kärlek online 2018?

- Gratis PDF-dokument
- Publicerade december 2018
- Du får gärna citera oss, men då ber vi dig vänligen att uppge källan.

- Pressemelding "Årsöversikt 2018"

Fakta om nätdejting i Sverige 2016-2017:

Fakta om nätdejting i Sverige 2016-2017Även 2017 undersökte vi marknadens viktiga siffror och fakta för dejtingbranschen. På knappt tio sidor hittar du all viktig information om svenska singlar, de senaste dejtingtrenderna och mycket mer.

» Nätdejtingmarknaden i Sverige 2016-2017

- Gratis PDF-dokument
- Publicerade oktober 2017
- Du får gärna citera oss, men då ber vi dig vänligen att uppge källan.

- Pressemelding "Nätdejtingmarknaden i Sverige 2016-2017"

- Relaterade diagram (JPG):
omsättning-2016-2017omsättning-invånare-2016-2017
Fakta om nätdejting i Sverige 2014-2015:

Fakta om nätdejting i Sverige 2015Sedan 2003 befattar vi oss med att kvantitativt värdera och bedöma den europeiska nätdejtingmarknaden. Tack vare direkt kontakt med de viktigaste operatörerna har vi kunnat sammanställa tillförlitliga siffror, som här för dejtingsajterna i Sverige:

» Nätdejtingmarknaden i Sverige 2014-2015

- Gratis PDF-dokument
- Publicerade oktober 2015
- Du får gärna citera oss, men då ber vi dig vänligen att uppge källan.

- Pressemelding "Nätdejtingmarknaden i Sverige 2014-2015"

- Relaterade diagram (JPG) – observera att om dessa används måste källan anges:
Undersökning 2016: Säkerhetsrisker med dejtingappar

Vilka rättigheter får de 13 mest populära Android-dejtingapparna vid installationen? Och vilka delar av din smartphone (kontakter, bilder, plats du befinner dig på) har de därefter tillgång till?

» Undersökning: Säkerhetsrisker med dejtingappar 2016

- Gratis PDF-dokument
- Publicerade augusti 2016
- Du får gärna citera oss, men då ber vi dig vänligen att uppge källan.

- Relaterat pressmeddelande
- Relaterad utvärdering (PNG)
SE Diagram

Fakta om nätdejting i Sverige 2011-2012:

Fakta om nätdejting i SverigeSedan 2003 befattar vi oss med att kvantitativt värdera och bedöma den europeiska nätdejtingmarknaden. Tack vare direkt kontakt med de viktigaste operatörerna har vi kunnat sammanställa tillförlitliga siffror, som här för dejtingsajterna i Sverige:

» Fakta om nätdejting i Sverige 2011-2012

- Gratis PDF-dokument
- Publicerade augusti 2012
- Du får gärna citera oss, men då ber vi dig vänligen att uppge källan.


- Infografi (JPG)
- Pressmeddelande

Fråga vår expert om alla frågor som rör nätdejting i Sverige:

expert nätdejting i SverigeVår expert för Sverige: Margareta Lund

Att fråga kostar ingenting. Och vi hjälper gärna till! Kontaktperson för frågor som gäller nätdejting i Sverige är Margareta Lund.

Hon kan nås på e-post: [email protected]

Följ Margareta på google+

Våra pressmeddelanden:

Obetänksamma singeltjejer
Var femte nät-blind date sker i hemmet

STOCKHOLM, 14 November 2013 - Svenska singlar tycker om att leva lite farligt, framförallt kvinnor. Detta enligt en nyligen genomförd undersökning av 13 279 europeiska nätdejtare: Ungefär 22 % av alla nätdejtare i landet uppger i denna att de haft sin senaste blind date i en privatbostad. De flesta av de utfrågade singeltjejerna hade till och med sin första träff med en nätdejt i sin egen lägenhet.

Alla råd för att hitta en partner på nätet är entydiga: Ha första dejten på en offentlig plats! Många singlar verkar dock inte följa detta råd. Visserligen tar den övervägande delen av partnersökande genom nätdejting det säkra före det osäkra och stämmer träff första gången på ett kafé, på krogen (49 %) eller på en offentlig plats. Förvånansvärt är dock en knapp femtedel av svenska singlar våghalsiga nog att träffa sin nya nätdejt i privat avskildhet.

De flesta av singeltjejerna är till på köpet så djärva att de direkt bjuder hem sin nätdejt till sig. ”Bortsett från de faror som denna situation kan leda till ska varje kvinna vara medveten om att det även kan bli olustigt om de inte tycker om sin nya beundrare och snabbt vill bli av med honom” säger Emma Hallberg från Den svenska Dejting-Experten.

Enögda bland blinda
Trots allt: I en europeisk jämförelse är dock svenska singeltjejer, tillsammans med norskor (21 %), försiktigast. Mest våghalsiga är holländskorna: Här sker var tredje blind date i hemmet. Italienskor uppvisar däremot en speciell form av obetänksamhet: De stiger godtroget in i sin nätdejts bil.

Blind date med fysisk träning Detta skulle vara otänkbart för engelskor, bland svenska singlar är det dock mycket populärt: Här lär man gärna känna sin nya nätdejt genom idrottsaktiviteter. ”I Sverige är längdskidåkning populärt”, menar Hallberg och förklarar varför denna aktivitet är så praktisk för en blind date: ”Om du inte tycker om din nätdejt, åk lite snabbare och skaka av dig honom på ett sportigt sätt!”

Statistik: Så obetänksamma är Europas singeltjejer : Infografik

" Om www.dejting-experten.se: "Den svenska Dejting-Experten” är en oberoende observatör av den svenska nätdejtingmarknaden. Partnersökande hittar här testresultat för de ledande dejtingportalerna och tips för flörter på internet. ”Dejting-Experten.se” hör till det tyska metaflake nätverk som är verksamt i 15 länder med utgångspunkt från Köln.

Presskontakt:
Emma Hallberg, metaflake
Telefon: +49 – (221) 130 87 10
E-post: [email protected]

Källa: metaflake

Svenska singlar investerar årligen 240,72 mnkr i nätdejting

STOCKHOLM, 24 augusti, 2011/PRNewswire/ -- - Starkaste tillväxten under 2010 på lättsam dejting – Facebook svagt

Med 240,72 miljoner kronor uppnådde nätdejtingbranschen under 2010 en omsättningstillväxt om 4 %, enligt den europeiska marknadsanalysen som branschportalen ”dejting-experten.se” årligen genomför. För 450 000 svenskar var investeringen värd pengarna: förra året hittade de en partner på nätet.

Singelchattar, partnerförmedlingar på nätet och erotikträffar: folk som dejtar på nätet är bortskämda med valmöjligheter. Nätdejting är idag en socialt etablerad och lovande väg: 450 000 svenskar hittade under 2010 en partner. Endast arbetsplaster och vänkretsar erbjuder liknande möjligheter.

De hundra viktigaste dejtingportalerna tjänade i Sverige under 2010 ca 240,72 miljoner kronor – mer än 85 % genom medlemsavgifter och resten genom reklamintäkter. "Dejtingtjänster kommer under 2011 för första gången att omsätta mer än 1 miljard US dollar inom EU", enligt Emma Hallberg, presstaleskvinna för http://www.dejting-experten.se. "För varje svensk som dejtar blir det ca 27 kronor, medan genomsnittsamerikanen betalar motsvarande ca 37 kronor."

Nya marknadssegment blandas för närvarande i nätdejtingens landskap: För en fjärdedel av singlarna, som flörtar lekfullt, etablerades med Badoo och Zoosk inom få månader globalt verksamma dejtingtjänster från Facebooks miljö. Viljan att betala på dessa portaler går emellertid mot noll.

Framgångssagan för så kallade casual-dating-portaler, för att inleda informella erotiska äventyr, är imponerande. I motsats till första generationens platta sexträffar lyckas marknadsledare såsom "C-Date.se" eller "VictoriaMilan.se" idag att skapa en nästan balanserad könsfördelning. Hallberg: "Sverige ligger med sina 48 personer som sexdejtar på nätet per 1 000 invånare i ett europeiskt sammanhang strax efter Schweiz på en andra plats."

"Den svenska Dejting-Experten" är en oberoende observatör av den svenska nätdejtingmarknaden. Partnersökande hittar testresultat till ledande singelportaler och tips för att flörta på nätet.

"dejting-experten.se" tillhör tyska Metaflake Network, som arbetar i 10 länder med Köln som bas.

Källa: metaflake

Presskontakt:

Emma Hallberg, metaflake, Riehler Str. 21, D-50668 Köln, Tyskland, Telefon: +49(221)130-87-10, E-post: [email protected]

Virtuell jakt på män: kvinnotrenden "Casual Dating"

Var fjärde kvinnlig singel använder sig av internetportaler på jakt efter erotiska äventyr

STOCKHOLM, 8 december 2010/PRNewswire/ -- Online-träffpunkter för singlar är inget ovanligt längre i den digitala tidsåldern. Men vissa ensamma hjärtan är inte bara ute efter ett livslångt förhållande – erotiska äventyr lockar också ut dagens singlar på webben. "Casual-Dating" kallas den nya typen av lek, som på en hög nivå vill förenkla jakten på män för just kvinnor. http://www.dejting-experten.se, expertportalen för internetflörtar, har undersökt trenden och utvärderat Sveriges 30 största datingportaler.

Hittills har framför allt män använt webben som hjälpmedel för att stilla sina behov. Nu märks också här jämställdheten: moderna kvinnor upptäcker den virtuella världen för att nå kontakter för one-night-stands och spännande affärer. Mediala förebilder som "Sex and the City" stärker det sexuella självförtroendet och öppnar upp nya erotiska perspektiv för damerna: Internet som förmedlingsbyrå för erotiska korttidsrelationer.

Ett nytt kundsegment uppstår: Ju fler kvinnor som använder Casual-Dating-erbjudanden, desto mer funktionell blir modellen. 61 % av alla svenska kvinnliga singlar letar efter en ny livspartner på nätet; var fjärde (24 %) spanar parallellt (eller enbart) efter en erotikpartner. Företagen som erbjuder dylika portaler har reagerat på trenden och möter sina kvinnliga kunders behov med en gestaltning som håller hög kvalitet. En deltagaravgift för män – ofta långt över 1 000 kr för tre månader – säkerställer en viss nivå av herrar för Casual-Dating.

Emma Hallberg från "http://www.dejting-experten.se" förespår att Casual-Dating-portalerna kommer att växa markant: "Vid klassiska mötesplatser för singlar dröjde det också några år innan kvinnorna hade tagit igen männens försprång. Samma sak upplever vi nu på erotikportalerna." År 2009 låg omsättningen för erotiska datingportaler fortfarande på 38,5 milj. SEK, för 2010 förväntas en ökning på 30-40 %. Mest populära hos Casual-Dater är just nu "http://www.C-Date.se" och "http://www.GetItOn.com".

Källa: metaflake
Presskontakt:

Emma Hallberg, Metaflake, Hansaring 125, D-50670 Köln, Telefon: +49-221-130-87-10
E-post: [email protected]

Online-dating uppvisar rekordomsättning för 2009 på 232,5 miljoner svenska kronor

Förväntad tillväxt 2010 för ”casual dating”

STOCKHOLM, oktober 4 2010 -- Med 232,5 miljoner svenska kronor i omsättning har online-dating ökat med 12 procent. Det bekräftar att prognosen från branschportalen "Den svenska Dejting-Experten" stämmer: oavsett den ekonomiska krisen fortsätter den digitala flirten att vara en spännande affär. Kvinnornas ökade intresse för erotiska äventyr som organiseras via nätet gör att marknadssegmentet "casual dating" just nu ökar starkt.

Webbplatser med kontaktannonser, agenturer som hjälper dig att hitta en partner, och erotiska träffar – i den digitala tidsåldern sker också sökandet efter en partner online. Internetportaler etablerar sig som ett populärt forum för att skapa kontakter och 450 000 svenska singlar fann förra året en livskamrat på detta sätt.

Svenskarna betalade år 2009 sammanlagt 232,5 miljoner kronor för dating online (2008 var siffran 207,6 miljoner kronor). Ungefär två tredjedelar av alla singlar föredrar kontaktannonser, medan en tredjedel väljer kontaktförmedlingar baserade på vetenskapliga matchningsmetoder när de söker en partner. Med blicken riktad mot föregångslandet USA ser Emma Hallberg, presstaleskvinna för "Den svenska Dejting-Experten", fortfarande en stor potential för att höja omsättningen: "De amerikanska datingföretagen omsätter för tillfället omkring 5 dollar per invånare, medan vi i Sverige ligger på ungefär 27 kronor – här finns det en del att hämta in..."

Den största omsättningen går emellertid enligt Hallberg till utlandet: "Förutom de svenska e-kontakt.se, motesplatsen.se och SprayDate så är det datingföretag med huvudkontor i USA, Storbritannien och Tyskland som dominerar även i Sverige Deras stora reklambudgetar och professionella stil lämnar ganska litet utrymme för singelmötesplatser med ursprung i Sverige."

Det nya konceptet med "casual dating" erbjuder en seriös möjlighet för kvinnor att hitta erotiska kontakter. Professionella aktörer som C-Date.se eller FlirtFair.se erbjuder kvalitet på ett område som bara för några år sedan var uteslutande en manlig angelägenhet. "Trenden att det blir mer och mer självklart för kvinnor att inte avstå från erotik medan de väntar på en partner för livet har egentligen knappt kommit igång ännu,” menar Hallberg i sin prognos.

Presskontakt:

Emma Hallberg, Metaflake, Hansaring 125, D-50670 Köln, Telefon: +49-221-130-87-10
E-post: [email protected]

Svenska nätdejtare älskar erotiska äventyr

Tre av fyra svenskar som har varit på blinddate med någon de träffat via Internet, har haft sex med minst en av dessa bekantskaper. Det visar en aktuell online-undersökning med 870 deltagare, som genomfördes på dejting-experten.se.

För svenska användare av mötesplatser för singlar är det normalt att gå på blinddate: 69 % av de tillfrågade uppgav att de någon gång hade träffat en Internet-bekantskap i verkliga livet. Men vad händer vid dessa träffar?

Majoriteten (75 %) av dem som aktivt går på blinddate uppgav att de hade hamnat i säng med en (24 %) eller till och med fler (51 %) Internet-bekantskaper. För endast 25 % har ingen blinddate ännu slutat med ett sexuellt mellanspel. I och med det intar svenskarna en topplacering i Europa – bara holländarna (78 %) är mer äventyrslustiga när det gäller nätdejting.

Svenska singlar på jakt efter varaktiga erotiska kontakter

“Vi kan konstatera att fler och fler svenska singlar kör dubbla spår när de söker en partner på nätet. I första hand söker de sin drömpartner för resten av livet, men under tiden de “väntar” njuter de av ett och annat erotiskt äventyr”, säger presskontakt Emma Hallberg. “Det förklarar också varför portaler för Casual Dating blir mer och mer populära. Det intressanta är att singlar inte bara söker efter “one night stands”, utan föredrar varaktiga erotiska kontakter. Det gäller framförallt för kvinnor.”

Den som vill hitta en livs- eller sexpartner på nätet, måste först och främst välja en lämplig dejtingportal. “Många dejtingsidor ser lockande ut vid första anblicken, men lever knappast upp till vad de lovar”, menar Hallberg. “På www.dejting-experten.se listar vi de portaler som har klarat av våra tester. Speciellt på området “sexkontakter” var det bara ett fåtal som övertygade.”

Om “dejting-experten.se”:

“Dejting-Experten” ser sig själva som en oberoende undersökare av den svenska nätdejting-marknaden. För partnersökande singlar finns här testresultat om ledande singelportaler och tips om hur man nätflirtar.

“dejting-experten.se“ är en del av tyska Metaflake Network, som arbetar i 10 länder med Köln som bas.

Presskontakt:

Emma Hallberg
E-post: [email protected]

Sverige är europamästare i blinddate
Skrämmande fakta: 24 % av alla träffar med Internet-kontakter sker i hemmet

COLOGNE, Tyskland, November 25 -- Hur väl känner man en flirtpartner från Internet? Tydligen väl nog för att bjuda hem eller besöka honom eller henne i hemmet, tror många användare av mötesplatser för singlar.

Vid en europaomfattande undersökning, som genomfördes i september och oktober 2009 med 870 deltagare på http://www.dejting-experten.se, framkom det att 69 % av de svenska singlarna redan har varit på blinddate en eller flera gånger med någon de träffat via Internet. I inget annat land är man så öppen för blinddate som i Sverige.

Helst träffas svenskarna på kaféer eller restauranger (62 %), eller så stämmer de träff på kulturella (5 %) eller sportsliga (3 %) evenemang. 24 % är emellertid så lättsinniga att de väljer att ha den första träffen hemma.

Förväntan inför första träffen slår ofta ut förståndet

I en europeisk jämförelse är det bara österrikarna (31 %) och holländarna (29 %) som är mer lättsinniga än svenskarna.

"Vi överraskades av den stora naiviteten," säger presskontakt Emma Hallberg. "Speciellt kvinnor borde ju vara rädda för att den medkännande prinsen från chatten snabbt kan förvandlas till en stalker, tjuv eller våldtäktsman - för att sedan försvinna in i anonymiteten på nätet igen." Det privata hemmet kan snabbt bli till en fälla, så snart dörren har stängts.

Mitt i all förväntan inför första träffen får man inte glömma bort säkerheten. Hallberg menar: "Välj en offentlig plats, håll kontakt med någon du litar på via mobiltelefon och låt dig inte övertalas till något som du inte vill!"

Om "dejting-experten.se":
"Dejting-Experten" förstår sig själv som en oberoende undersökare av den svenska nätdejting-marknaden. För partnersökande singlar finns här testresultat om ledande singelportaler och tips om hur man nätflirtar.

"dejting-experten.se" är en del av tyska Metaflake Network, som arbetar i 10 länder med Köln som bas.

Presskontakt:

Margareta Lund
E-post: [email protected]

Top