tillbaka

Datingtips

Lite mer stil, tack:  Knigge-regler för hur man tar kontakt

Lite mer stil, tack:
Knigge-regler för hur man tar kontakt

För att framgångsrikt ta kontakt med andra singlar, är det viktigt att följa vissa regler. Men först måste du få klart för dig vad dessa regler är.

När det gäller nätdejting har man inte kunnat komma överrens om man t. ex. bör svara på alla e-postmeddelanden, eller inte ... Men i den här artikeln får du några tips för hur du framgångsrikt tar kontakt.

På dejtingsajter tar man kontakt via e-postmeddelanden, chat, eller - i undantagsfall - via webbkamera. Här handlar det om hur du bäst tar kontakt via e-post.

Massutskick av e-postmeddelanden är inget bra sätt att ta kontakt!

Den här punkten gäller speciellt för hur killar tar kontakt:
Ta inte kontakt med 250 kvinnor per kväll; att maila så många som möjligt är inte lösningen! Tyvärr hör det nuförtiden till vanligheterna att nya kvinnliga medlemmar överöses med mails som "Jag har förälskat mig i dina vackra ögon!" – trots att de inte ens har hunnit lägga ut ett foto än ...

Våra favoritgrunder, till varför detta är helt fel sätt att ta kontakt:

  • Om bara 0,3% av männen agerade på det sättet, skulle deras chanser till en framgångsrik kontakt öka dramatiskt. Men fler än 30% gör det...
  • Efter ca 10 e-postmeddelanden av den här typen, inser kvinnor vilket ointresse som ligger bakom det här sättet att ta kontakt. Och skrattar högt över det faktum att män är så dumma, att de tror att de kan etablera en personlig och speciell kontakt på ett sånt ohövligt sätt.
  • Att ta kontakt via massutskick skapar dålig stämning på båda sidor. Kvinnorna är trötta på att ständigt behöva radera dessa mails bland e-posten och männen irriterar sig på att de får så dåligt med svar.
  • Genom massutskick försvinner många chanser som kanske kunde ha utvecklats till sann kärlek i nätvärldens nirvana. Och män som håller på så här, förstör även chanserna för andra att ta kontakt.
  • Även dina chanser förstörs, naturligtvis, av hur andra män beter sig och tar kontakt. Bortsett från det faktum att du naturligtvis inte har chans att få den rätta, om din första kontakt består av massutskick av meddelanden.

 För övrigt blir det här problemet allt värre, och dejtingsajterna överväger att ge kvinnorna en extra funktion, där de själva kan bestämma vilka män som överhuvudtaget får se deras annonser och ta kontakt.

Ta kontakt inom din egen liga!

För att göra en lång historia kort, citerar vi ordagrant en ung kvinnas irriterade profiltext som ett exempel på misslyckade sätt att ta kontakt: "Kära killar, vilket man kan läsa i min text under rubriken "Jag söker...", men som verkar vara väldigt svårt att förstå; så sökar jag ensamstående män från 27 till 35 år, som har ett jobb och inte är kortare än 1,80 meter. Det är inget skämt, jag menar det faktiskt. Och till alla hopplösa fall som trots detta skriver till mig: radera-radera."

Ta kontakt med ett kort och kul mail!

När en första kontakt sker med ett mail som täcker mer än en halv sida, är det "för mycket". Kom ihåg: Den singel som du har skrivit till ser kanske med en direkt blick på din kontaktannons, att han eller hon inte är intresserad. Förväntar du dig trots det att ditt långa mail blir läst och att den andre tar kontakt? Räkna inte med det! Och: Den som skriver långa mail, skapar förväntningar som "Jag vill ha ett långt svar tillbaka!" och sätter ett helt onödigt tryck på den andre att ta kontakt. Det finns bättre sätt - och kanske medför dessa subtila påtryckningar att den andre inte tar kontakt alls.

Överansträng inte den andra parten med din kontakt!

"En första kontakt" betyder att den som du skriver till är en helt främmande person (Även om du efter att ha studerat kontaktannonsen på något sätt känner igen dig och blir attraherad – betyder det inte att den andra parten känner likadant). Därför är det olämpligt att redan vid en första kontakt konfrontera motparten med smutsiga erotiska fantasier, psykiska problem, självbiografiska porrbilder eller till och med detaljerade berättelser om ditt liv.

Ett sådant sätt att ta kontakt överväldigar som regel, och gränsar till trakasserier, eftersom den stackars oskyldige måste ta del av vad han eller hon kanske inte alls har lust att se eller veta ...

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top