tillbaka

Datingtips

Lite mer stil, tack:  Allmänna Online-Dating-Knigge-Regler

Lite mer stil, tack:
Allmänna Online-Dating-Knigge-Regler

Knigge står världen runt för gott uppförande. Även i online-dating-världen är det viktigt att veta vad som ”passar sig” och inte. Våra fyra delar av Online-Dating-Knigge-Regler: ”Lite mer stil, tack” ger dig en bra utgångspunkt för framgångsrik dating.

Vi vill först göra dig bekant med de absoluta grundreglerna i våra Online-Dating-Knigge-Regler, för en smidig samexistens i online-dating-världen:

Den "riktiga Knigge" är en väldigt tjock och mycket komplicerad bok, eftersom den måste täcka alla livssituationer "i samhället". Här handlar det dock endast om ett mycket begränsat område: allmänna Online-Dating-Knigge-Regler, och hur man beter sig mot varandra i online dating; från att skapa en profil till att kommunicera via e-post, chat eller webbkamera.

Därför har vi i vår guideserie "Lite mer stil, tack" gått till grunden med denna fråga. Och så att du har fortsätt lust att läsa vår Online-Dating-Knigge-Regler, har vi delat in den i fyra praktiska delar.

Något som vi om och om igen upptäcker på våra vandringar online är riskerna att, i skydd av nätdejtingens anonymitet, bete sig illa och trampa i virtuella klaver mycket vanliga. Detta gäller särskilt för "gentlemen"...

Våra Online-Dating-Knigge-Regler är följande:

  1. Allmänna Online-Dating-Knigge-Regler
  2. Online-Dating-Knigge-Regler för kontaktannonser
  3. Online-Dating-Knigge-Regler för hur man tar kontakt
  4. Online-Dating-Knigge-Regler för en online-dialog

Online dating skapades för de första faserna av när man lär känna varandra. Det handlar det om här. När ni för första gången talar i telefon med varandra eller träffas i verkligheten, bör du redan ha tagit en titt i vår samling av Online-Dating-Knigge-Regler, för att veta vem som håller upp dörren för vem eller vilken person som hjälper vem av med kappan...

Respekt – det handlar om människor!

Användare av online dating sitter ofta ensamma framför en dator och agerar – ytligt betraktat - med en maskin. Men många glömmer att tekniken bara är ett medel att nå målet - i andra änden sitter det MÄNNISKOR. Människor med KÄNSLOR! Glöm ALDRIG det - trots all anonymitet och distans som gör det ack så lätt att ignorera, förolämpa, såra osv. – visa RESPEKT och VÖRDNAD för varandra. Även om du inte ser honom eller henne. Sorgligt men sant: Den som behärskar det, är redan med i leken! Och här kan våra Online-Dating-Knigge-Regler vara en god hjälp.

Tänk på de rättsliga villkoren!

Följande brott begicks av särskilt smarta online dating användare. De skulle ha läst våra Online-Dating-Knigge-Regler!

Det här är bara ett fåtal (något förändrade) exempel:

Förolämpningar och hot i alla tänkbara former och färger:

  • “Usch, vad du är fet och ful. Varför kontaktar du mig?“
  • “Åk hem, du turkiska slampa!“
  • “Ge mig ditt telefonnummer, annars kommer jag att våldta dig!”

Publicerade nakenbilder av ex-flickvännen på diverse Sajter med sexkontakter

Äktenskapsbedrägeri

Stalking - att förfölja och terrorisera online

De här fallen känner vi till eftersom polisen en dag stod utanför dörren och allt uppdagades ... Även internet omfattas av lagstiftningen. Och trots all anonymitet kan man i vissa fall dra singlar, som inte följer lagar och regler, inför rätta. 99% av läsarna av denna artikel är inte "hackers" nog att utplåna alla spår. Så låt det vara och lev istället ut din "mörka sida" någon annanstans. Och läs Online-Dating-Knigge-Regler!

Även att duscha kallt, eller ta långa skogspromenader kan göra underverk. ;-)

Eller ren terapi - de första fem timmarna.

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top