tillbaka

Datingtips

Blind date – men säkert! De viktigaste säkerhetstipsen

Blind date – men säkert!
De viktigaste säkerhetstipsen före och under första dejten

Nätdejting för med sig många fördelar:Oberoende av tid och rum kan singlar runt om i världen lära känna varandra – mycket effektivare än på nattklubb!

Men se upp: Lögnare och bedragare finns det överallt, men i anonymiteten på nätet kan även singlar som normalt skulle rodna av en lögn, obemärkt hålla på med rackartyg... det ser ju ingen. Därför bör du noga tänka igenom vad för slags obehagligheter som kan ske på en blind date och hur du skyddar dig mot dem.

En sak måste vi klargöra:
Trenden visar ett relativt snabbt första telefonsamtal och möte! För några år sedan var det vanligt att man utbytte e-post under flera månaders tid, innan tiden till slut var inne för en blind date. Detta ledde naturligtvis till höga förväntningar och ofta också besvikelser.

Nuförtiden har många singlar redan en viss erfarenhet av nätdejting och är mer nervösa för att gå på premiär än på sin 5e blind date. Dessutom har de upptäckt det praktiska med att mötas på internet, men vet också att det inte hjälper, när det gäller att finna den speciella "kemin" mellan två personer...

Även om mycket har blivit enklare och mer okomplicerat än det var när man först började med nätdejting, ska man inte glömma att man vid en blind date knappast vet vem den andre är (även om det känns som om man verkligen känner varandra!) och att det medför en viss riskpotential.

Vi vill inte skrämma någon. Precis som i det "normala" livet ska du lita på din intuition, och inte känna dig rädd och misstänksam utan anledning.

Alla känner till och följer banala regler som:

  • Hoppa inte in i en främmande bil!
  • Följ inte med främlingar hem!
  • Ha alltid mobilen med dig!

Med de här reglerna kommer du långt, när det handlar om en första blind date med en internet flirt. Därutöver har vi sammanställt de viktigaste säkerhetsmekanismerna för den smarte nätdejtaren, som du kan använda till att upptäcka lögnare med på långt håll - innan det första mötet i verkliga livet blir till en stor besvikelse eller något ännu värre...

Blind date - säkerhetstipsen:
1. Innan din blind date

Den viktigaste regeln: Var inte alltför godtrogen!

Även om det känns som du har funnit den rätte eller rätta för dig, skadar det inte att vara på sin vakt.

Var uppmärksam på ett underligt beteende eller motsägelsefulla uttalanden och avsluta kontakten så snart din instinkt säger det!

Den näst viktigaste regeln: Ta tid på dig!

Du kan räkna med att skojare snabbt förlorar intresset, när de märker att du vill gå långsamt fram och lära känna din nya bekantskap i lugn och ro.

Den anonymität du som singel har på nätet, är också ditt viktigaste säkerhetssystem. Se alltså till att skydda den anonymiteten, genom att aldrig ge ut efternamn, adress och telefonnummer till en blind date. Var även försiktig med personer, som försöker övertala dig till att ge ut personlig information!

Tredje: Var på din vakt!

Naturligtvis ska du inte se varje ny bekantskap som ett hot, men var medveten om de svarta får som finns. Om du får känslan av att din blind date är ett av dem, se till att skicka honom eller henne dit pepparn växer... det finns tillräckligt med vita får!

Fjärde: Ring innan ni träffas!

Lyft luren och ring upp, när du finner någon som verkar vara intressant! Du kan på så sätt skapa dig en mer heltäckande bild av din nya flirt och se om rösten inger förtroende.

Blind date - säkerhetstipsen:
2. På blind date

Första: Intuition går före artighet!

Tveka aldrig, att i sista stund ta ett steg tillbaka, om du har en "konstig känsla i magen"!

Andra: Välj en neutral plats med bakdörr!

Den första dejten ska ske på en neutral, allmän plats som du (!) har valt ut. Där du känner dig trygg och avslappnad och vet var toaletten och bakdörren befinner sig... Du ska absolut inte ha dåligt samvete över att obemärkt försvinna därifrån, om din blind date visar sig vara obehaglig eller rent av skrämmande!

Tredje: Anlita en "skyddsängel"!

Blanda in dina vänner und informera dem om alla fakta angående din blind date. Särskilt poulärt bland kvinnor, är att en väninna ringer på mobilen under dejten; i förväg har man då kommit överrens om olika koder, t.ex.:

  • "Nej, vi hade ju gjort upp om att simma på onsdag." betyder:
    "Killen är hemsk, kom oväntat förbi och sätt dig ner med oss!"
  • "Ja, vi kan gärna jogga tillsammans imorgon." betyder: "Han är riktigt trevlig, jag ringer dig ikväll!"

Det står dig fritt att själv sätta ihop ett säkerhetssystem som passar dig bäst.

Lögnare och bedragare finns det lika stor risk att träffa i verkliga livet som på internet. Du måste bara se till att vara uppmärksam och smartare än dem, så kommer inget att hända dig!

Lycka till på din blind date!

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top