tillbaka

Datingtips

Stalking-varning - När dina matfoton avslöjar var du bor

Stalking-varning: När dina matfoton avslöjar var du bor

För några veckor sedan, visade vi med ett stalkingtest på Tinder hur lätt det är för stalkers att med bara lite information kunna ta reda på mycket om andra människor. Och om hur du bäst skyddar dig från just detta.

--> Läs hela texten från Tinder-stalkingtestet

Tinder har meddelat att de numera integrerar Instagram i sina tjänster. Vilket betyder att Tinder-användare kan göra sin profil ännu tjusigare, dvs. krydda den med Instagram-foton. Efter en uppgradering från Tinder, behöver medlemmarna bara förbinda sitt Instagram-konto med Tinder för att automatiskt ladda upp alla aktuella foton till respektive profil.

Men vad har nu denna nya överraskning från Tinder och Instagram med stalking att göra? Det är enkelt: med hjälp av appen Instamap kan företagsamma människor på grundval av geobaserade data enkelt hitta den miljö där fotona laddades upp. Appen tar dem till 20-30 m från den exakta platsen. En guldgruva för stalkers och inbrottstjuvar. För när en användare ofta publicerar foton från samma plats, kan man utgå ifrån att detta är dennes bostad.

Så vad blir då följden av detta? Ska man radera Tinder och Instagram? Nej! Det finns nämligen ett litet men mycket effektivt trick, så att du kan undgå att dina Instagram-foton publiceras direkt på den så kallade fotokartan. Det är kartan som visar var fotona togs.

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top