tillbaka

Datingtips

Smarta tricks för prismedvetna: Så använder du dyra dejtingsidor gratis

Smarta tricks för prismedvetna:
Så använder du dyra dejtingsidor gratis

I den här artikeln berättar vi om de bästa knepen för att använda betalningspliktiga dejtingsidor gratis.

Det finns både legala och illegala metoder, men läs och bestäm själv hur långt du är villig att gå för att hitta den stora kärleken eller en snabb flirt...

Vi skulle vilja klargöra en sak först: Det är enligt oss helt riktigt att inte allt som har att göra med nätdejting är gratis! Å ena sidan förväntar sig singlar bra kundservice, omedelbar radering av falska profiler, en server som fungerar lika bra vid högtrafik - och naturligtvis även färskt "kött" varje dag. Allt detta kan en dejtingsajt knappast ha råd att erbjuda gratis!

Men när detta är sagt, kan det vara en lockande sport att försöka lyckas med gratis dejting hos dyra dejtingoperatörer och att lära känna potentiella partners utan att behöva gå via kassan. ;-)

Under de senaste åren har det nästan blivit som en slags tävling: singlarna upptäckte en lucka som för en tid också fungerade - tills luckan blev tekniskt stängd och de som ville komma billigt undan var tvungna att komma på något nytt... Men det finns också helt lagliga sätt att lyckas med gratis dejting - man måste bara ha ett visst tålamod:

Så använder du dyra dejtingsidor gratis 1
Håll utkik efter specialerbjudanden och gratisdagar

Om du registrerar dig på en professionell dejtingsajt och inte betalar, blir du under de följande veckorna ofta kontaktad med en rad specialerbjudanden ("Customer Management"). För att du inte ska bli uttråkad och så att du kanske dock bestämmer dig för att betala för ett medlemskap:

 • Ett typiskt exempel är specialerbjudanden som du får när du inte har varit aktiv en tid. Du kommer då att efter t.ex. 14 dagar få e-post à la: "6 månader till priset av 3".
 • Vissa operatörer erbjuder dig efter ett tag gratis dejting och att testa premium-funktioner utan kostnad, som ibland är förenade med vissa villkor - till exempel "allt gratis i 3 dagar om du laddar upp 3 bilder".
 • Och sedan finns det allt fler dejtingsajter, som vill ha aktivitet på webbplatsen och därför delar ut poäng, bland annat för regelbunden inloggning, om du deltar i en fototävling eller bjuder in vänner. När du har samlat tillräckligt med poäng, kan du använda betalfunktionerna gratis. Framför allt, kan du skriva till andra singlar!
 • När dejtingsajter går ut med TV-reklam och man räknar med att locka många nyfikna, händer det också att man erbjuder medlemmar att agera som gratisanimatörer. Man ger dem några dagars premium-medlemskap med gratis dejting, så att de håller sajten levande och kontaktar nya medlemmar, för att dessa i sin tur ska vara beredda att öppna plånboken.

Se till att hålla ögonen öppna efter gratis datingsidor, och registrera dig på olika dejtingsajter - så kommer du förr eller senare att få diverse gratis- och specialerbjudanden. Dejtingsajterna experimenterar mycket när det gäller just detta, därför har vi beslutat att inte nämna enskilda operatörer och deras olika erbjudanden.

Så använder du dyra dejtingsidor gratis 2
Det lesbiska tricket

Tills helt nyligen, var många dejtingsidor gratis för kvinnor. Det fanns då en hel del män som skapade en kvinnoprofil i tillägg till sin egen profil, och skrev följande till kvinnorna de kontaktade:

Jag är inte Anneli1967, utan Karl1967. Pengarna som jag sparar på det här tricket,  skulle jag gärna investera i en gemensam middag.

Detta är inte särskilt aktuellt idag. De flesta större dejtingportaler har inte längre brist på kvinnor och därför måste numera även kvinnliga medlemmar betala. Portaler för erotisk dejting är fortfarande gratis datingsidor för kvinnor, men här gäller undantagsregeln "kvinnor som kontaktar andra kvinnor måste betala!"

Vi har fått massor med e-post från lesbiska som känner sig diskriminerade på grund av detta, men hey, bakgrunden är ju en annan, kära vänner av samkönad kärlek;-)

Så använder du dyra dejtingsidor gratis 3
Låtsas att du betalar

Nu blir det lite kriminellt: Du kan naturligtvis betala med din tandläkares bankkonto, avboka ditt autogiro till dejtingsajten eller betala med ett konto utan täckning. Eller så kan du köpa stulna kreditkortsuppgifter på eBay i Ryssland och bege dig ut på shoppingrunda...

Vi finner dessa sätt för att lyckas med gratis dejting mycket tvivelaktiga och farliga. Såvida du inte går till ett internetcafé utan videoövervakning eller loggar in på grannens Wi-Fi, så lämnar dessa åtgärder alltid spår som automatiskt utvärderas inom en snar framtid.

Det är som med Lance Armstrong: 7 Tour de France-segrar gick det bra, men de gamla dopningsproverna blev hans undergång när man till slut lyckades upptäcka fusket...

Så använder du dyra dejtingsidor gratis 4
Uppge kontaktinformation i profilen

Du kan som regel göra allt på vanliga dejtingsidor gratis, med undantag för att kontakta andra medlemmar. Det måste du betala för. Därför försöker singlar ofta att uppge sin kontaktinformation i profilen, så att intresserade parter kan agera via telefon eller e-post och bespara sig ett premium-medlemskap.

Detta kan ge dig fördelen att du blir extra eftertraktad, eftersom icke-betalande singlar inte kan flirta med någon, utom med de som lyckas uppge sin kontaktinformation i profilen.

Å andra sidan ger detta inte ett särskilt attraktivt intryck på kvinnor, eftersom man med ett sådant beteende signalerar att man är snål eller försöker spara några tior. Drömmannen föreställer man sig ofta annorlunda.

På senare år har det nästan blivit en tävling mellan singlar och dejtingsajter, om att lyckas smuggla in kontaktuppgifter i profilen resp. att förhindra detta. Den som ändå vill ta chansen till gratis dejting måste experimentera lite, eftersom det som kanske fungerar för en person på dejtingsajt A, kan vara helt kört på portal B:

 • I det inledande skedet skrev singlarna sin e-postadress eller telefonnummer i profilen. Det kom dejtingsajterna så småningom på, och skapade därför filter som till exempel raderade ord som "@" eller "0163".
 • "petra point mueller ätt wäb point deh eh"
  Därefter började singlarna att försöka koda sin kontaktuppgifter på olika sätt:  
  "noll ett sex tre..." 
  "petra punkt larsson snabela jaho punkt äss e" 
 • De riktigt dyra portalerna undersöker varje profil och varje profiländring med hjälp av redaktörer. Detta ger användandet av gratistricks praktiskt taget noll chans. På dejtingsajter som har förbättrat sina automatiserade filter och även raderar ord som "snabela", "ätt", "ett" och "amedcirkel", har du trots det vissa möjligheter om du bara gör det smart nog.

Så använder du dyra dejtingsidor gratis 5
Facebook-länk i statusfältet

För att göra livet på sajten lite mer spännande, ger dig många dejtingsidor gratis möjlighet att skriva meddelanden i ett statusfält ("så mår jag idag" eller "så känner jag mig just nu" etc.).

Dessa fält ändras så ofta av användarna att en manuell testning skulle bli för kostsam, och framför allt skapa en tidsfördröjning. Följande bild visar dig därför den troligen smartaste lösningen just nu för att slippa betala. Vi har testat detta på 5 marknadsledande dejtingsajter - det var inga problem och några av våra statusmeddelanden med kontaktinformation finns fortfarande kvar efter flera veckor på nätet:

 

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top