tillbaka

Datingtips

Hur man skickligt döljer snedsprång

Hur man skickligt döljer snedsprång

Enligt olika undersökningar som genomförts, har 48-63% någon gång bedragit sin fasta partner.

I den här artikeln har vi sammanställt några tips du kan ha nytta av, så att ditt snedsprång inte uppdagas.

Om du inte behöver dölja något, utan det istället mer handlar om att finna en passande sexkontakt, då bör du först läsa följande:

» Varning för svindleri! Fall inte för bedragare som förmedlar sexkontakter!

Men nu till saken: Väldigt få av er lever i ett öppet förhållande, men de flesta kommer någon gång i sitt liv att ha ett snedsprång. Därför har vi här samlat några goda råd, så att ditt erotiska äventyr inte kommer att bli upptäckt.

I princip är det egentligen bara följande situationer som gör det möjligt att upptäcka ett snedsprång:

 • Du efterlämnar konkreta spår (främmande hårstrån i sängen, otvivelaktiga SMS eller e-postmeddelanden, eller du tas på bar gärning).
 • Du gör din fasta partner misstänksam, genom att plötsligt ändra ditt beteende (köper presenter för att du har dåligt samvete osv.).
 • Personen du haft snedsprång med börjar ställa krav och vill bli mer involverad.
 • En vän du har berättat det för eller någon som tillfälligt råkat upptäcka det, håller inte tyst om det.

Du tar en stor risk, om du är otrogen med någon i din omedelbara omgivning.

Din mans bästa vän? Din karriärsugna sekreterare? (Never fuck in the company!)

I sådana situationer kan man räkna med att problem uppstår. För snedsprång eller sexkontakter är det säkrare att söka på en av de erotiska dejtingsajter som finns på nätet.

Hur man skickligt döljer snedsprång:
1. Skapa en miljö som döljer snedsprång

I varje relation uppstår med tiden vissa rutiner och en viss rytm. Ett snedsprång förändrar DIN personliga rytm dramatiskt. Det bör din fasta partner naturligtvis inte märka. Och det är därför viktigt, att du ser till att skapa mer frihet och egen tid.

I praktiken innebär det:

Se till att skapa mer tidsutrymme!

Hittills har du alltid kommit hem direkt efter jobbet och oftast tillbringat helgerna tillsammans med din partner? Plötsligt kommer du hem sent, eller inte alls - på grund av "viktiga möten"? Det kommer ingen att tro på! Gör istället såhär: se till att dela in din tid i olika nischer, som gör att din partner har svårt att kontrollera dig:

 • Det är naturligtvis idealiskt, om du måste resa mycket på grund av ditt jobb, t.ex. på försäljningskampanjer i in- och utlandet, på kurser (som oftast hålls på helgerna ;-)), på kundbesök – eller om du inte arbetar i den stad du bor.
 • Börja med en ny hobby: träna på gym, gå en kvällskurs, gå ut mer med tjej- eller killkompisarna , boka en skidresa med en grupp...
 • Som kvinna, och om du har en man som arbetar och reser mycket, är det naturligtvis idealiskt.

Ekonomisk frihet är också viktigt!

Lika viktigt som tidsmässigt utrymme är den finansiella friheten. Snedsprång medför som regel att vissa utgifter tillkommer, t.ex. att gå ut och äta, mötas på hotell eller en weekendresa med din nya älskare.

Se till att du obemärkt har tillgång till kontanter. Att betala med kort är ganska riskabelt.

Skapa kontaktmöjligheter som kan döljas!

Vi föreslår:

 • Skaffa ett kontantkort till mobiltelefonen. Det kan betalas kontant och är lätt att dölja, t.ex. i fodret i glasögonetuiet eller plånboken.
 • Eller skaffa en extra mobiltelefon för "privat bruk". Skulle den bli upptäckt, ser du till att ha en trovärdig förklaring: "Den tillhör en vän/kollega, han glömde kvar den i baren/på kontoret."
 • Skaffa en ny e-postadress. Inte via Outlook eller Telia, utan välj istället ett gratis e-postkonto på t.ex. gmail, yahoo eller hotmail. Och bäst är att aldrig öppna det hemifrån. På det sättet lämnar du inga spår efter dig.

Hur man skickligt döljer snedsprång:
2. Så beter du dig gentemot din partner

Din fasta partner känner dig inifrån och ut! I en fas med snedsprång verkar det misstänksamt om du plötsligt ändrar ditt beteende.

Underskatta inte det sjätte sinnet hos din huvudsakliga partner! Speciellt kvinnor har en oförklarlig intuition när det gäller snedsprång och otrohet.

Se till att bete dig som vanligt!

Spela "vardag"! Ändra inte ditt beteende en enda millimeter. Varje förändring gör att du verkar misstänksam - oavsett i vilken riktning. Speciellt vanliga förändringar:

 • Att vara på onormalt gott humör, ofta direkt efter att man stått upp på morgonen
 • Att ägna sin fasta partner mycket mer eller mycket mindre uppmärksamhet än vanligt
 • Eller att på grund av dåligt samvete börja komma hem med presenter
 • Att helt tappa sexlusten eller bete sig annorlunda i sängen
 • Minutiöst tömda fickor för att inte lämna några spår
 • Ett annat mobilbeteende: att den är på eller av oftare än vanligt, att alltid bära den med sig, dolt nummer, avstängd ringsignal, vibrationsalarm...

Förbered enkla och trovärdiga förklaringar! "Tänk efter före" är nyckelordet här! Ingenting är mer pinsamt och förrädiskt än spontan nervositet eller att börja stamma och rodna, när du måste förklara dig. "Från vem är det här SMS:et?" - "Ähähähäh ..." "Idag kom det ett brev med posten. Du har fått fortkörningsböter. I Malmö. Varför var du där nere?" - "Ähähähä ..."

Se till att ha kommit på en godtagbar förklaring innan du har ett snedsprång. Vem skulle kunna märka något, och isåfall vad? Vad säger du, om någon konfronterar dig med det? En förklaring är alltid bättre, ju enklare, mer trovärdig och förståelig den är.

Ljug endast i nödsituationer!

Ju mer komplicerade lögner, desto lättare är det att försäga sig och desto snabbare kommer motsägelser fram i ljuset. Bygg hellre dina förklaringar på halvsanningar, än att hitta på otroliga historier. Och om du verkligen måste ljuga: skriv upp det du har sagt, så att du minns det senare!

Hur man skickligt döljer snedsprång:
3. Så beter du dig gentemot den du har haft snedsprång med

För att undvika att ditt snedsprång blir avslöjat, bör du snabbt göra den personen till din allierade och tydligt klargöra vilka regler som gäller, annars kan det hela lätt urarta i kaos.

Mottot för händelsen måste från början vara klart för båda sidor: "Ha trevligt med varandra och hålla tyst om det!" Konkret betyder det:

Var inte otrogen med någon som är singel!

Problemet med att ha snedsprång med en som är singel: ansvarstänkande! Risken är stor att hon eller han förälskar sig i dig och därmed ökar faran för att bli avslöjad.

För någon som också lever i ett stadigt förhållande, är den risken mycket mindre.

Se till att du inte kan bli utsatt för utpressning!

Finn en jämbördig partner för dina snedsprång. Ingen sekreterare som vill göra karriär och som sedan kräver löneförhöjning. Och inte heller en av de anställda på din mans företag som är sugen på chefsposten.

Räkna med att den som kan dra fördel av ett snedsprång, en dag kommer att utnyttja den möjligheten...

Spela med öppna kort!

Om du dessutom ljuger för den du har snedsprång med, då blir det hela snabbt ett hasardspel! Gör alltså klart vid det första mötet, att du redan är upptagen och bara är ute efter lite omväxling!

Gör klart vilka spelregler som gäller!

Vilka spelregler som gäller för snedsprång är viktigt att fastställa, inte bara för att skydda dig själv från att bli avslöjad. Lika viktigt är det att gå igenom vilka grundregler du har att följa - för att skydda din partner. För skulle hon eller han bli avslöjad, så kommer det även att drabba dig. Det kan du vara säker på. Ett par förslag att tänka över:

 • När och hur kommer vem att kommunicera och varifrån (mobiltelefon, e-post, SMS...)?
 • När, var och hur ofta är det möjligt att träffas?
 • Kommer någon av er att berätta för någon annan om ert snedsprång?

Vad gör man om man upplever LCS?

Förkortningen "LCS" kommer – varifrån annars - från USA och står för "Life Changing Sex". Alltså det allra bästa sex du någonsin har haft, som förändrar allt och gör dig tokig. Det vore säkert coolt om ett snedsprång skulle ge dig den upplevelsen, men också kritiskt för ditt fasta förhållande.

Vårt tips: Lev först ut ditt fantastiska "LCS" under ett par veckor, och tänk sedan på nytt igenom om hela historien verkligen är så viktig att du vill lämna din fasta partner. I början kan det kanske vara otroligt euforiskt, men erfarenheten visar att det hela ganska snart förändras när vardagen kommer in i bilden.

Tänk alltid på att skydda dig!

Ett barn som ett resultat av ett snedsprång med en främmande partner skulle vara ganska opraktiskt. Att drabbas av en könssjukdom likaså. Se alltså till att alltid använda kondom!

Undvik att använda förnamnet!

Undvik att använda förnamnet till den du har snedsprång med. Din hjärna vänjer sig annars snabbt vid det. Och plötsligt råkar du säga "Åååh, Helena" eller " Åååh, Jonas" när du älskar med din fasta partner eller pratar i sömnen.

Ha inte snedsprång med samma person under längre tid!

Gammal regel: Ju längre du har snedsprång med samma person, ju mer blir det hela till en vana och det är lätt att glömma bort sig. Vips – så sanningen fram. Och tänk på: ju längre tid du har varit otrogen, desto svårare blir det för din partner att förlåta dig, om det skulle komma fram.

Hur man skickligt döljer snedsprång:
4. Undvik att lämna spår efter dig

Fram till nu handlade våra råd och tips främst om att hålla en låg och "mjuk" profil, för att inte upptäckas och för att minimera risker. I detta avsnitt handlar det om, hur du se till att inte de "hårda fakta" som kan avslöja dina snedsprång, inte ens uppstår eller förblir osynliga.

Tänk på att inte lämna spår på kroppen!

Inget kan vara mer avslöjande än spår av läppstift, rivsår på ryggen, parfymdoft, hårstrån och otvättade händer. Se alltså till att vara extremt noggrann när det gäller din kropp, efter ett erotiskt äventyr!

Visa er inte tillsammans offentligt!

Var alltid på din vakt. Undvik dina vanliga stammställen. Håll inte om varandra när ni går genom köpcentret. Om oturen är framme, går du rakt i armarna på en vän till din fasta partner.

Finn lämpliga platser för dina snedsprång!

Var finner man en säker plats för hemliga kärleksstunder? Vi har gått igenom några lämpliga ställen:

 • Hemma hos honom eller henne?
  Nej, det är tyvärr tabu. Tänk på fläckar, att den fasta partnern oväntat kan komma hem osv., osv., osv.
 • Träffas hos vänner
  Att andra vet om det är ingen bra idé, om du vill gå professionellt till väga. Se nästa punkt!
 • På hotell
  Rent tekniskt säkert och diskret, men det blir dyrt i längden. Och tyvärr ganska opersonligt.
 • Utomhus
  Hitta en väl skyddad plats! Och glöm inte, att fräscha till dig igen efteråt, annars blir det trubbel!
 • På swingerklubb
  Ja, det låter kanske lite konstigt, men är egentligen ganska praktiskt. För det första kan ni dra er tillbaka i privata rum, för det andra är det oftast gratis för par, för det tredje serveras det drycker och mat gratis och för det fjärde är spänning och upphetsning inkluderat...

Inga medbrottslingar!

Du har bara berättat det för din bästa väninna? Din kompis ger dig alibi, eftersom du kom på honom för en tid sedan? Eller, du skryter om det när du har druckit, det är ju bara bland vänner, dem kan man lita på...

...tror du. Vad händer, när den goda vänskapen en dag tar slut. Då har du en farlig hemlighet emot dig. Eller din kompis fru tar ut skilsmässa. Han ger dig skulden och berättar det han vet om dig.

Alltså: Håll tyst om det. Det finns alltid någon som berättar!

Behåll kontrollen!

Se till att ha kontroll över situationen! Att du bestämmer när ni ska höras på telefon! Att du avgör var ni ska mötas. Så skyddar du dig mot obehagliga överraskningar.

Tänk på de små detaljerna!

Här är ytterligare några tips för att inte verka misstänkt:

 • Spara aldrig den du har snedsprång med under rätt namn. Bättre är att spara numret under ett ofarligt namn som: "Bilprovningen", "Ring mailboxen från utlandet"
 • Organisera aldrig ett snedsprång från en PC som även din fasta partner har tillgång till. Det är alltid bättre att gå till ett internetcafé och skicka e-post därifrån.
 • Betala alltid kontant! Allt annat skapar spår, t.ex. kontoutdrag eller kreditkortsräkningar, som landar i den gemensamma brevlådan.
 • Beakta trafikreglerna! Annars kan du bli – och eventuellt under ett snedsprång – tagen för fortkörning eller få parkeringsböter från orter som du annars inte har någon anledning att besöka!
 • Klädombyte, preventivmedel och annat du kanske behöver vid snedsprång – kan man lätt gömma under reservhjulet i bagagerummet på bilen. Åtminstone tillfälligt.

Hur man skickligt döljer snedsprång:
5. Om ett snedsprång trots allt uppdagas

För att vara någorlunda förberedd inför den obehagliga händelsen om ditt snedsprång skulle upptäckas, bör du komma ihåg följande tre regler. Då blir det lättare för din partner att förlåta dina eskapader.

Att bli avslöjad är det allra värsta!

Vi beklagar. Du kommer intet ont anande hem och din partner har fått reda på allt. Förtroendet är förstört. Man känner sig lurad och förrådd. Stort utbrott. Det är slut!

Kom ihåg: Du måste gå på offensiven och berätta allt! Hur? Mer om det senare. Och: Du måste alltid räkna med, att dina snedsprång kan avslöjas. Och ha en kommunikationstaktik i bakhuvudet om det skulle ske!

Även vid utpressningsförsök gäller det att snabbt gå på offensiven!

"Om du inte flyttar ihop med mig/om du inte ger mig 100 000 SEK, berättar jag allt för din fru!"

Även här gäller: att snarast möjligt berätta allt för din partner!

Vid konfrontation är det viktigt att först analysera situationen!

Din fasta partner anklagar dig: "Du bedrar mig! Jag vet det." Nu måste du på kort tid producera en massa adrenalin, vara mycket koncentrerad och hålla dig lugn. Du har tre mål: Att inte ljuga så att det märks, det skulle försämra allt. Analysera situationen: Vad vet han eller hon egentligen? För det tredje: Förneka och förklara bort så mycket som möjligt.

Efter din första reaktion gäller det att erkänna så lite som möjligt och att bagatellisera dina snedsprång. För att förklara varför det hände:

hade druckit för mycket, blev förförd, du har inte gett mig nog med uppmärksamhet...

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top