tillbaka

Datingtips

Hemligheten med Kontaktförmedling på nätet Vi tar en titt bakom kulisserna

Hemligheten med Kontaktförmedling på nätet
Vi tar en titt bakom kulisserna

När det gäller kontaktförmedling på nätet, jagar många en idealbild som sällan stämmer överrens med verkligheten. Många ägnar flera år till att söka efter en viss typ av man eller kvinna, som egentligen inte riktigt passar dem.

I vilken form en kontaktförmedling på nätet tar itu och arbetar med det, kan du läsa här...

Målet för de flesta partnersökande är att så snart som möjligt finna en passande partner – det skulle man iallafall kunna tro. Men i verkligheten är det inte så, som man ser i vissa reklaminslag för kontaktförmedling på nätet: drömpartners, romantiska relationer, fjärilar i magen och inte minst förälskelse skjuts ofta i förgrunden.

Det är istället såhär: Folk säger att de letar efter en partner som verkligen passar dem, men deras önskningar strävar ofta efter en typ av partner de tror sig vara ”min typ” eller min idealbild”. För den som vill höra den nakna, brutala sanningen berättar vi gärna: Jakten på en idealbild är oftast början till slutet: ”Jag blir alltid förälskad i fel slags killar.” betyder egentligen ”Jag söker alltid upp fel typ av män, eftersom jag dras till dem som bin till honung.” Det var inte det du ville höra, eller hur? Men man kan tyvärr inte säga sanningen, utan att vara ärlig.

En kontaktförmedling på nätet vet allt det där. De säger det inte så direkt, eftersom de inte vill såra någon, men de har trots allt sina personlighetstester där de kan se om olika partners passar ihop. De är medvetna om att dessa tester inte är ideala, men att de gör det möjligt att bestämma sannolikheter: ”det är mer sannolikt att den här partnern passar dig, än killen som du har i åtanke” kan ett uttalande låta.

En hemlighet, som egentligen inte är hemlig, avslöjades nyligen: Ett par, som träffas via en kontaktförmedling på nätet, förs samman på grund av kriterier som kommer att påverka förhållandet först efter ungefär ett års tid. Den meningen måste du läsa minst två gånger, innan vi gör det enklare: Din föreslagna partner passar antagligen på lång sikt, men det kommer du kanske inte ens att märka på den första dejten.

Paradoxen med partnersökande, och kontaktförmedling på nätet, är klar: På väg till målet, som är att snart finna din passande partner, korsas vägen av alla möjliga andra slags förväntningar. De människor som går på blind dates förväntar sig ofta kärlek, romantik och fjärilar i magen direkt, precis som om de fortfarande vore i tonåren. Men om ”kemin stämmer” vet de båda inte redan efter två sekunder och oftast inte ens efter två timmar. I bästa fall vet de, att det är värt ett försök, och att de vill fortsätta träffa den andra personen.

En kontaktförmedling på nätet använder sig alltså av ett slags ”alternativ för framtiden” – och det kan vara mer värdefullt än tillfälliga ”fjärilar i magen”, vilka som regel lika snabbt fladdrar ut igen.

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top